UDMR, după vandalizarea unor panouri: O provocare la adresa comunității maghiare

Kelemen Hunor, UDMR
Kelemen Hunor, UDMR

UDMR a reacționat după vandalizarea unor inscripții.

După ce mai multe panouri bilingve de la intrarea în trei localități din Harghita și Mureș au fost vandalizate, purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla, a declarat, duminică, pentru Mediafax, că autoritățile statului trebuie să-și facă datoria, pentru ca autorii să fie identificați și trași la răspundere.

„Am constatat cu îngrijorare că începutul noului an a adus cu sine apariția unor acțiuni anti-maghiare. Ceea ce s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică în Odorheiul Secuiesc și în alte localități din împrejurimi, vopsirea inscripțiilor maghiare, constituie o provocare împotriva comunității maghiare. UDMR condamnă aceste acte de vandalism. Am depus plângere la poliție, iar autoritățile statului trebuie să-și facă datoria, pentru ca autorii să fie identificați și trași la răspundere conform legii. Ne dorim ca, după Centenar, după ce au trecut o sută de ani în care cele două comunități, română și maghiară, nu au avut încredere una în cealaltă, să existe respect între cele două comunități. Astfel de acte nu denotă niciun fel respect și credem că, fără respect reciproc, fără încredere, nu putem construi împreună, iar noi asta ne dorim, să construim împreună în următoarea sută de ani", a spus Hegedus.

Potrivit DRDP Brașov, numele în limba maghiară de pe indicatoarele de la intrările în trei localități au fost mâzgălite.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel