UDMR condamnă actele de vandalism de la statuia lui Matei Corvin

muie
muie

După actul de vandalism petrecut marți seara la Cluj-Napoca, reprezentanţii UDMR condamnă cu fermitate această acțiune,  unde pe statuia lui Matei Corvin a fost scris un mesaj obscen la adresa Uniunii, spunând că nu pot lăsa ca protestele "să degenereze în acţiuni îndreptate împotriva comunităţii maghiare".

[caption id="attachment_148671" align="alignleft" width="251" caption="Foto: citynews.ro"][/caption] "UDMR condamnă cu fermitate actele de vandalism de marţi seară care au vizat statuia lui Matia Corvin, simbol al maghiarilor din Transilvania, al tuturor clujenilor. Protestele spontane sunt legitime. Critica faţă de clasa politică de asemenea îşi are locul în societatea noastră. Dar nu există nicio scuză atunci când indivizi iresponsabili vandalizează o statuie, un monument istoric atât de important pentru noi toţi. Este inacceptabil ca unii, folosindu-se de demonstraţii paşnice, să umilească o comunitate întreagă", se arată într-un comunicat al Uniunii.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă, în comunicat, că a vorbit cu ministrul de Interne, Traian Igaş, căruia i-a cerut "să acţioneze cu fermitate împotriva huliganilor, iar făptaşii să fie pedepsiţi".

Cei care au vandalizat statuia lui Matei Corvin ar fi suporteri ai echipei Universitatea Cluj

Cei care au vandalizat statuia lui Matei Corvin din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca ar fi suporteri ai echipei Universitatea Cluj, cei patru tineri fiind amendaţi, relatează Stiri de Cluj.

"Marţi seară, în jurul orei 21.20, mai multe persoane au escaladat grupul statuar, unde au scandat cuvinte obscene şi au inscripţionat cuvinte obscene. Toţi cei patru au fost duşi la sediul Secţiei 1 şi au fost amendaţi pentru încălcarea Legii 61/1991, respectiv la articolul trei punctele 14 şi 23, care sancţionează scrierea, desenarea fără drept pe pereţii clădirilor şi consum de băuturi alcoolice în public", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Anca Purdea.

Cei patru suporteri sunt D. Răzvan, de 21 de ani, G. Ionuţ, de 23 de ani, M. Adriana, de 28 de ani, şi T. Raul, de 23 de ani. Aceştia au fost audiaţi câteva ore şi apoi trimişi acasă. Amenda aplicată este de 200 de lei.

După demonstraţiile care au avut loc marţi seara la Cluj Napoca, pe piedestatul grupului statuar Matei Corvin a fost scris, cu spray negru, un mesaj anti-maghiar, "M--- UDMR!". În cursul serii de marţi, poliţiştii au reţinut pentru audieri patru tineri suspectaţi că au comis faptele vandale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel