UDMR-AUTONOMIE. Geoană: Joc electoral periculos

geoană-dc-640x428
geoană-dc-640x428

Senatorul PSD Mircea Geoană susține că liderii UDMR fac un joc electoral periculos referitor la autonomia ”așa-zisului ținut secuiesc”.

"Discuția asupra unei autonomii a așa-zisului ținut secuiesc capătă accente periculoase. România a fost și este patria tuturor cetățenilor săi, indiferent de etnia lor. Prosperitatea și demnitatea tuturor cetățenilor României nu se poate realiza prin exacerbarea a ceea ce ne separă, ci a ceea ce ne unește", a spus Geoană printr-un comunicat, scrie Agerpres.

El a subliniat că statul român a făcut eforturi serioase pentru a acorda drepturi tuturor minorităților care conviețuiesc pașnic astăzi pe teritoriul României.

"Însă, Constituția României, chiar de la art. 1, menționează foarte clar: "România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil". Fac un apel către liderii UDMR să reziste tentației facile de a folosi un context internațional complicat pentru promovarea unor obiective nerezonabile, nerealiste și de neacceptat. Dintr-un partener important pe drumul democratizării și europenizării României, UDMR riscă să se izoleze pe scena politică internă și internațională. Dacă deschidem cutia Pandorei, efectele pot fi greu cuantificabile", a spus senatorul Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel