UDMR-AUTONOMIE. Duşa: "Nu este bună nici pentru o glumă proastă"

Mircea Dușa
Mircea Dușa

Preşedintele PSD Harghita, deputatul Mircea Duşa, a vorbit despre proiectul de autonomie prezentat de UDMR.

"Prevederea din proiectul de lege referitoare la faptul că românii din cele trei judeţe, Covasna, Harghita şi Mureş, trebuie să înveţe limba maghiară la şcoală nu este bună nici pentru o glumă proastă", a declarat pentru Mediafax liderul social-democraţilor harghiteni, deputatul Mircea Duşa.

El a afirmat că proiectul de lege al UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc "este neconstituţional" şi nu va trece prin Parlamentul României.

"Fiecare parlamentar are dreptul la iniţiative legislative, însă o asemenea iniţiativă legislativă care se referă la autonomia unei regiuni formată din cele trei judeţe, Covasna, Harghita şi Mureş, este în sine profund neconstituţională, este în contradicţie cu articolul 1 din Constituţie şi niciodată vreun parlmentar român nu va vota un asemenea proiect de lege. În conformitate cu Constituţia, România este organizată pe judeţe, oraşe şi comune, nu există alte forme de organizare administrativă a României şi nu pot exista alte entităţi. România este stat unitar", a spus Mircea Duşa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel