UDMR a respins variantele PDL de modificare a Legii electorale. Democrat-liberalii suspectează o înţelegere cu PSD

În cadrul discuţiilor din comisia coaliţiei de guvernământ privind modificarea legislaţiei electorale, UDMR ar fi respins proiectul PDL de introducere a sistemului uninominal, alături de un mecanism de compensare în funcţie de numărul de voturi obţinut de fiecare candidat.

Conform unui lider democrat-liberal, discuţiile din coaliţie pe tema reformării sistemului electoral se află în impas din cauza refuzului UDMR de a accepta propunerea ca cel care câştigă cel mai mare număr de voturi într-un colegiu să devină parlamentar, urmând ca o parte dintre cei care au pierdut să intre totuşi în Parlament, dacă numărul voturilor obţinute este unul mare. "Nu au fost de acord nici cu aceast variantă. În general, UDMR nu este de acord cu nimic", a comentat democrat-liberalul.

Acesta suspectează că opoziţia Uniunii la reformarea legislaţiei electorale este rezultatul unei înţelegeri la care ar fi ajuns UDMR cu PSD, acord prin care ar urma să fie blocată schimbarea sistemului de alegere al parlamentarilor. "Părerea mea este că sunt înţeleşi cu PSD", a mai spus liderul PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel