Ucraina ”se alătură” Spaniei și Portugaliei la Cupa Mondială 2030

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Parteneriatul urmează să fie anunțat la o conferință de presă miercuri, spun rapoartele.

Ucraina, lovită de război, urmează să se alăture Spaniei și Portugaliei în încercarea lor de a găzdui Cupa Mondială de fotbal din 2030, potrivit rapoartelor.

Ucraina, care a fost invadată de Rusia vecină la sfârșitul lunii februarie, va găzdui una dintre grupele turneului, a informat Al Jazeera.

Noul parteneriat urmează să fie anunțat de șefii de fotbal din Spania și Portugalia în timpul unei conferințe de presă la sediul organului de conducere al fotbalului european, UEFA, în Elveția, miercuri.

Marți, purtătoarea de cuvânt a Guvernului spaniol, Isabel Rodriguez, a declarat că Madridul va sprijini aderarea Ucrainei la oferta cu Portugalia.

Între timp, Andriy Pavelko, președintele federației ucrainene de fotbal, a confirmat agenției de presă Associated Press că va merge în Elveția pentru anunț, dar a refuzat să confirme detaliile proiectului.

Gazdele turneului din 2030 vor fi alese peste doi ani la congresul organismului de conducere al fotbalului mondial FIFA, care organizează evenimentul.

Cupa Mondială din 2022 va începe pe 20 noiembrie în Qatar – prima care va avea loc în Orientul Mijlociu – în timp ce ediția din 2026 se va disputa în Statele Unite, Canada și Mexic.

Citește și:

Spania şi Portugalia, favorite să organizeze CM 2030

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a afirmat luni că este sigur că Spania şi Portugalia vor găzdui Cupa Mondială de fotbal din 2030, informează Reuters.

Cele două ţări au semnat un acord în anul 2020 în vederea unei candidaturi comune, pe care au oficializat-o în luna iunie.

"Sunt sigur că Mondialul din 2030 se va juca în Spania şi Portugalia", a declarat Ceferin prin videoconferinţă în timpul deschiderii congresului internaţional Football Talks de la Lisabona.

"Această candidatură este una câştigătoare şi vom face tot posibilul pentru a ajuta două ţări care sunt pasionate, trăiesc şi respiră fotbalul şi care au o infrastructură bună", a spus oficialul UEFA. 


Gazda CM 2030 va fi desemnată în mai 2024, scrie Agerpres.

Nu e prima dată când cele două candidează împreună


Spania, ţara unde a avut loc CM 1982, a candidat fără succes împreună cu Portugalia pentru CM 2018, a cărei organizare a fost încredinţată Rusiei. Portugalia nu a găzduit niciun Mondial, însă a fost gazda EURO 2004.

Patru ţări din America de Sud, Argentina, Uruguay, Chile şi Paraguay, au anunţat o candidatură comună pentru CM 2030, ce ar avea o valoare sentimentală, în condiţiile în care prima ediţie a competiţiei s-a desfăşurat în Uruguay în 1930.

CM 2022 va avea loc în Qatar între 20 noiembrie şi 18 decembrie. Următoarea ediţie se va disputa în 2026 în Canada, Statele Unite şi Mexic.

Qatarul a expulzat zeci de muncitori străini care şi-au cerut salariile neplătite pentru munca prestată la organizarea Campionatului Mondial de Fotbal

Qatarul a expulzat zeci de muncitori străini care au organizat o demonstraţie pentru a-şi cere salariile neplătite, cu mai puţin de trei luni înaintea startului Cupei Mondiale de fotbal din această ţară, a anunţat luni un ONG britanic, citat de AFP.

Autorităţile de la Doha, criticate în mod regulat de ONG-urile internaţionale pentru modul în care tratează sute de mii de muncitori din Asia, în special pe şantierele majore ale Cupei Mondiale 2022, au confirmat reţinerea manifestanţilor, dar au refuzat să spună dacă unii dintre ei au fost expulzaţi.

În timpul unui protest din 14 august, cel puţin 60 de muncitori - dintre care unii nu fuseseră plătiţi timp de şapte luni - au blocat traficul în afara companiei Al Bandary din Doha, se precizează într-un comunicat al Equidem, o organizaţie de consultanţă, specializată în drepturile omului şi dreptul muncii, cu sediul la Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel