EXCLUSIV  UCIDERE URȘI. Război în justiție împotriva ministrului Gavrilescu: Plângeri PENALE pe bandă rulantă

Gavrilescu
Gavrilescu

Ministerul Mediului a aprobat împușcarea a 140 de urşi.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat, luni, la Braşov, că a trimis către Monitorul Oficial, spre publicare, un ordin prin care se aprobă o cotă de intervenţie pentru 140 de urşi, afirmând că turiştii care hrănesc urşii pe marginea drumului vor putea fi amendaţi. 

RĂZBOI ÎN JUSTIȚIE 

Senatorul Marius Marinescu, președintele FPAM (Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului), a anunțat că va începe războiul în justiție după decizia anunțată de Grațiela Gavrilescu. Acesta atrage atenția asupra faptului că nu este vizată doar uciderea urșilor, ci și împușcarea a 94 lupi.

”Ordinul de împușcare a 140 de urși este o crimă. FPAM va ataca în instanță acest ordin ucigaș și va cere ordonanța președințială pentru sistarea aplicării lui. Celebrul avocat Artin Sarchizian, care reprezintă FPAM, lucrează la aceste acțiuni. Conform Directivei 92/24/ CEE din 21 mai 1992, cu privire la protejarea habitatului, ursul brun este specie protejată.

Această directivă a fost transpusă în legislația noastră prin OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate și conservarea habitatelor naturale și aprobată prin Legea nr 49/2011.

Directiva UE, în cazuri excepționale, provocări de daune majore, poate atrage, ca ultimă soluție, recoltarea animalelor. Această directivă obligă Ministerul Mediului să aplice gradual soluții pentru evitarea incidentelor provocate de urși și anume:

1. Administratorii Fondului de vânătoare sunt obligați, prin Legea vânătorii 407/2006 să asigure hrana în păduri pentru a împiedica deplasarea urșilor către localități. Din păcate, Ministerul Mediului, care are atributul supravegherii activității, nu ia nicio măsură în acest sens.

2. Animalele trebuie relocate în zonele unde această specie lipsește, de exemplu, munții Maramureșului sau munții Caraș-Severinului.

3. Animalele se pot trimite peste hotare.

4. Este necesară o acțiune susținută de reîmpădurire a habitatelor unde trăiesc urșii. În prezent, suprafața distrusă este de circa un milion de hectare.

Aplicarea prezentului ordin va însemna pentru FPAM începerea războiului în justiție. Vom înainta plângeri penale pentru infracțiunea de ucidere cu intenție sancționată cu închisoare până la trei ani prin Legea de protecție a animalelor 205/2004 art. 6 completată de Legea Marinescu și OUG 155/2001 art 14.

Vă amintesc că pentru plăcerea diabolică a vânătorilor, Ministerul Mediului a promovat ordinul 1169 din 30.08.2018 pentru împușcarea a 140 urși. Iată că istoria se repetă și în acest caz nefericit!”, a spus Marius Marinescu pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel