EXCLUSIV  Ucidere urși. Controversă cu ordinul ministrului Gavrilescu - pericol de a cădea într-o anumită extremă

urși
urși

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat luni că a transmis spre publicare Ordinul de ministru prin care se aprobă o cotă de intervenţie pentru 140 de exemplare de urs, în condiţiile creşterii numărului de atacuri a acestor carnivore mari.

După acest anunț, au fost inițiate petiții prin care se cere oprirea uciderii urșilor. Au fost și voci care au spus că vor depune plângeri penale împotriva Ministrului Mediului.

"Trebuie să protejăm specia, să avem grijă şi de noi, de toţi cetăţenii. (...) Rămân dezamăgită şi, de multe ori, stupefiată atunci când mă uit la televizor şi văd (...) că alimentăm această tendinţă de a apropia ursul cât de mult de noi şi de a ne face rău. În loc să îl lăsăm în pace, îi aruncăm deşeurile produse de noi, dându-i posibilitatea să coboare de la munte la şes şi să intre în anumite oraşe unde nu gândeau cetăţenii că vor întâlni ursul în propria cale, pe stradă sau în propria gospodărie. (...) Astăzi am trimis deja către Monitorul Oficial publicarea celui de al doilea Ordin de intervenţie pe carnivora mare urs pentru un număr de 140 de exemplare", a declarat Gavrilescu, la Sanctuarul de urşi de la Zărneşti.

Cu toate acestea, trebuie spus că nu putem pune ursul mai presus de om. Este ușor de vorbit dacă trăim în București sau alte orașe mari, dar dacă am trăi în zone unde urșii se plimbă pe străzi, situația ar fi altfel. 

Și iubitorii de animale consideră că trebuie să existe o limită în ceea ce privește urșii, trebuie să existe un echilibru. Vorbim despre un control al acestor efective, motiv pentru care se alocă o anumită cotă de împușcare. Nu putem cădea în extrema cealaltă și să luăm urșii cu noi la bloc și să-i punem mai presus de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel