Uber, taxify, taxi București. Firea: Controalele vor fi înteţite

Ema Apostu / 03 ian 2018 / 16:33 Salveaza PDF Comentarii

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că transportul de persoane prin intermediul aplicaţiilor de pe Internet reprezintă serviciu de taximetrie care a fost până acum "mascat" în serviciu de transport.

"În ceea ce priveşte Curtea Europeană pentru Justiţie, serviciul de transport persoane prin intermediul aplicaţiilor de pe Internet reprezintă de fapt serviciul de taximetrie care a fost până acum mascat în serviciu de transport, ceea ce consider că este o ilegalitate. Aceste firme trebuie să intre în legalitate şi să-şi depună documentele pentru a obţine autorizaţia de transport şi licenţa de taxi", a precizat Firea la un comandament privind măsurile de fluidizare a circulaţiei. 

Ea a adăugat că în acest fel sunt garantate maşini verificate tehnic iar conducătorii auto au pregătirea necesară şi comportamentul adecvat. 

"Sub nicio formă nu dorim să ne întoarcem în trecut, mergem către viitor, dar toţi taximetriştii trebuie să ofere posibilitatea să se poată chema printr-o aplicaţie şi cei care au acum (n.r. - aplicaţie) să se gândească la faptul că trebuie şi ei să asigure şi confortul, şi siguranţa participanţilor la acest serviciu de taximetrie", a susţinut Firea. 

De asemenea, edilul şef i-a invitat pe cetăţeni să apeleze telefonul verde 0800 800 868 şi să semnaleze cazurile în care taximetriştii refuză curse, negociază cursele peste tariful legal, dacă taximetriştii dau dovadă de un comportament care nu este adecvat, de un limbaj nepotrivit. 

"Toate aceste aspecte trebuie să fie respectate, iar controalele vor fi înteţite. Îi rog şi pe cetăţeni să apeleze acest număr verde şi să anunţe numărul de înmatriculare sau indicativul taxiului, relatează Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28