EXCLUSIV  UBER/TAXIFY, INTERZICERE în București. Tudor-Tim Ionescu (ALDE): Să se aplice legea!

Consilierul municipal ALDE Tudor-Tim Ionescu a vorbit, la interviu DCNews, despre miza `luptei` dintre Uber, Taxify și taximetriști. 

Întrebat dacă s-a înțeles corect că UBER și Taxify urmează să fie interzise în București, consilierul general al Municipiului București a răspuns: ”Dacă va veni un proiect de hotărâre în acest sens, o să-l analizez foarte atent și o să votez în consecință în funcție de oportunitatea pe care o văd în acel proiect, pentru că noi votăm asupra oportunității proiectelor, nu asupra legalității lor.”

[citeste si]

”Ceea ce pot să vă spun legal de această temă, UBER, Taxify și alt gen de aplicații de acest fel, e suficient să se aplice legea. Legea înseamnă niște taxe pe care trebuie să le plătească și acești șoferi care iau oamenii... Eu am ascultat de multe ori, pentru că această dilemă și acest conflict există în toate capitalele europene, există și în Paris unde s-a ajuns la incendieri de mașini și alergat la propriu cu bâtele pe stradă. La noi, din fericire, nu s-a ajuns la asta și nici nu-mi doresc să văd un asemenea lucru. Această aplicație și cele de acest gen se apără oarecum și caută să meargă pe un front paralel, spunând `noi nu suntem transportatori de oameni, ci doar facilitatori`. UBER-ul se plasează între. Este o intrepretare a legii la care eu nu achiesez, aceasta de `noi suntem doar facilitatori ai întâlnirii între șofer și pasager prin intermediul unei aplicații`. Sunt de acord că poate să existe, este foarte ok să existe. Ca liberal, îmi doresc să existe opțiuni cât mai multe, cine nu și-ar dori, dar trebuie să existe niște taxe plătite către statul român, către autoritatea locală. Taxiurile sunt simplu de identificat, sunt toate galbene, le oprești, le verifici dacă au actele în regulă. Nu poți să verifici același lucru la UBER, că e o mașină ca oricare alta. Cadru legislativ există și trebuie aplicat. Nu am nicio problemă să continue să există UBER, dar nu în parametrii aceștia, în care eludează o serie de întreagă de taxări, care îi creează un avantaj competitiv neloial față de operatorii de taximetrie.” a mai spus Tudor-Tim Ionescu, secretar general adjunct al ALDE, pentru DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel