UBER, parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai

Diana Popescu / 16 mai 2017 / 12:39 Salveaza PDF Comentarii

UBER și Universitatea Babeș-Bolyai anunță încheierea unui parteneriat pentru dezvoltarea economiei digitale și colaborative în Romania. 

Cadrele didactice și studenții Facultății de Științe Economice şi Gestiunea Afacerilor vor participa în proiecte de cercetare susținute de UBER, menite să analizeze impactul și potențialul acestui domeniu nou asupra consumatorilor și economiei locale, urmând ca lucrările să fie făcute publice în lunile următoare, în beneficiul tuturor celor interesați de acest domeniu. 

“Economia colaborativă bazată pe platforme digitale este un domeniu nou și încă neexplorat la nivel academic în România. Credem că poate contribui semnificativ la competitivitatea economiilor locale și naționale, atâta timp cât o înțelegem corect. Prin parteneriatul cu UBER, cel mai valoros start-up de tehnologie din lume, ne propunem să oferim o perspectivă cât mai corectă și obiectivă asupra acestui fenomen care se întâmplă deja de câțiva ani și în România” a spus conf.univ.dr. Răzvan V. Mustață, Decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. 

“Credem că un parteneriat cu mediul academic este esențial pentru a înțelege mai bine oportunitățile de creștere care vin odată cu modernizarea și digitalizarea economiei și pentru a oferi argumente puternice în favoarea economiei colaborative. Universitatea Babeș-Bolyai este una dintre cele mai prestigioase universități din România și prima universitate din țara noastră care intră în Top 500 universități din lume. Ne bucurăm să îi avem parteneri în misiunea noastră de a schimba în bine orașele” a spus Nicoleta Schroeder, General Manager, UBER România. 

Peste tot în lume, UBER colaborează cu universități de prestigiu, precum University of California - Berkeley, Harvard University sau Yale University.

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) este în prezent cea mai mare universitate românească, găzduind circa 40.000 studenți înmatriculați la programe de studii de nivel licență, masterat sau doctorat în anul universitar 2016-2017. 

[citeste si]

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23