TVR, reclamată la CNA după decizia de a nu difuza interviul cu Cioloș

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu, a declarat, luni, că va sesiza CNA cu privire la decizia Comitetului Director al SRTV pe tema amânării difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş pentru emisiunea 'Viaţa Satului', susţinând că în acest caz este vorba de cenzură.

'Am rugat conducerea TVR, reprezentată astăzi de către directorul general şi preşedintele CA, doamna Irina Radu, să vină în faţa comisiei să ne facă o informare vizavi de decizia pe care Comitetul Director al TVR a luat-o prin care emisiunea la care a participat, invitat fiind, premierul României, Dacian Cioloş, a fost suspendată de la difuzare', a explicat Gigel Ştirbu.

Preşedintele Comisiei de cultură a reamintit că, în 2014, premierul de atunci, Victor Ponta, candidat la alegerile prezidenţiale, a fost invitat în cadrul aceleiaşi emisiuni, 'Viaţa Satului', şi a subliniat că ediţia realizată cu acesta a fost difuzată de TVR.

'Doamna Irina Radu a spus că domnul Dacian Cioloş este asumat ca premier, susţinut de către anumite forţe politice şi prezenţa domniei sale la acea emisiune şi difuzarea emisiunii ar fi condus în subconştientul maselor de alegători (...) la influenţarea votului pentru 11 decembrie. (...) Am întrebat-o dacă are informaţii cum că domnul Dacian Cioloş şi-a depus candidatura la vreun birou electoral judeţean sau în vreo circumscripţie din România. Mi-a spus că nu are. (...) Totodată, a trebuit să o întreb de ce i-au adresat invitaţia premierului României de a participa la această emisiune. La fel mi-a spus că nu ştie să-mi răspundă la această întrebare. Am mai rugat-o pe doamna Radu să ne comunice articolul din lege care interzice participarea şefului Executivului la o emisiune pe teme agricole. (...) Nu a ştiut să-mi răspundă, de altfel, nici nu există un astfel de articol în lege. Am informat-o că eu, în calitatea mea de preşedinte al acestei comisii, voi depune o sesizare la CNA ', a mai declarat Ştirbu.

Acuzații de cenzură

El a precizat că va cere CNA să exprime un punct de vedere, 'dacă decizia Comitetului Director constituie un act de cenzură şi dacă prin această decizie s-a încălcat legislaţia în vigoare'.

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor a afirmat în acelaşi context: 'Un lucru este cert. Din punctul nostru de vedere, ceea ce s-a întâmplat la SRTV constituie un act de cenzură'.

'I-am atras atenţia doamnei Radu că eu, acum un an de zile, i-am cerut în plenul comisiei demisia datorită faptului că TVR a fost singura televiziune generalistă sau de nişă care nu a transmis live evenimentele tragice de la Colectiv. Iată că, la un an distanţă, asistăm din partea conducerii Televiziunii Române la un act de cenzură făţişă', a susţinut Ştirbu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel