TVR a scos dovada care l-a înfundat pe Adrian Severin

Fragmente din documentul prin care Oficiul de Luptă Antifraudă - OLAF - cere Parlamentului European şi autorităţilor române să-l sancţioneze pe Adrian Severin, suspectat de acte de corupţie după ce a acceptat bani de la o pretinsă firmă de lobby pentru a modifica o legislaţie au fost publicate de TVR

Dovada că Oficiul de Luptă Antifraudă cere atât Parlamentului European, cât şi autorităţilor române sancţionarea europarlamentarului Adrian Severin este conţinută în răspunsul oferit de OLAF solicitării în acest sens adresate de corespondentul TVR la Bruxelles.

Potrivit OLAF, eupoparlamentarul român Adrian Severin nu a acţionat imparţial atunci când a susţinut modificarea legislaţiei în schimbul unei sume de bani.

Puteţi citi mai jos fragmente din documentul cu princina:

 

Acest extract punctează: "...concluziile relevante ale finalizării anchetei în acest caz au fost trimise preşedintelui Parlamentului European, prin scrisoare, în data de 11 ianuarie 2012, precum şi europarlamentarului Adrian Severin, pe 16 ianuarie 2012. De asemenea, concluziile au fost transmise autorităţilor judiciare române, cu recomandarea unei acţiuni judiciare, şi Parlamentului European, în perspectiva în care ar lua în considerare să aplice măsurile disciplinare prevăzute de regulament".

 

De asemenea, acest din urmă extract precizează: "OLAF concluzionează că Adrian Severin nu a acţionat în mod imparţial când a susţinut modificarea legislaţiei europene în schimbul unei plăţi. Aşadar, decizia a fost transmiterea cazului autorităţilor române, cu recomandarea unei acţiuni în justiţie".

Adrian Severin a precizat, pentru Agerpres că OLAF nu a cerut, de fapt, sancţionarea sa:

"OLAF nu a cerut sancţionarea mea de către Parlamentul European, ci a transferat doar dosarul închis de el către Parlamentul European şi aceasta s-a întâmplat nu după ce Parlamentul European a decis repunerea mea în drepturi, aproape jumătate de an înainte. De aceea, nu suntem în prezenţa unei diferenţe de concluzii între cele doua instituţii, măcar şi pentru faptul că OLAF, neputând încheia investigaţia, nu a putut trage nicio concluzie. Prin urmare, în acest moment, singura instituţie care se găseşte în curs de anchetare a cazului este DNA, cu menţiunea că acesta se sesizase oricum cu aproximativ un an înainte ca OLAF să-i transfere dosarul".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel