TVA-ul ar putea scădea la carne. Majorarea a dus la evaziune fiscală

carne
carne

230 de milioane de euro evaziune fiscală în sectorul cărnii- așa a arătat situația după majorarea TVA-ului la 24%. Declarația aparține secretarului de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Achim Irimescu, care a subliniat că "probabil sectorul cărnii va fi următorul care va beneficia de TVA redus". 

"Odată cu introducerea TVA de 24% au 'dispărut' subit zeci de mii de tone de carne şi produse din carne, le regăsim în economia subterană. Se apreciază că numai la carne de porc au dispărut 71.000 de tone în economia subterană la nivelul anilor 2011 şi 2012, ceea ce a condus la neîncasarea la bugetul naţional a 30 de milioane de euro", a declarat Achim Irimescu, potrivit Mediafax.

El a adăugat: "Probabil că sectorul cărnii va fi următorul care va beneficia de TVA redus, dar este foarte important modul în care efectuăm controlul şi măsurile pe care le luăm pentru reducerea evaziunii în domeniul produselor de panificaţie. Decizia viitoare privind reducerea TVA şi la alte produse alimentare depinde de succesul măsurii în domeniul pâinii, de reducerea evaziunii şi veniturile bugetare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel