TVA SPLIT. USR a depus 5000 de amendamente

 Deputaţii USR au depus, vineri, 5.000 de amendamente împotriva Ordonanţei de urgenţă a Guvernului referitoare la split TVA, fiind primul filibuster din România pe o temă extrem de importantă, anunţă un comunicat al formaţiunii.

Conform sursei citate, amendamentele USR se întind pe 821 de pagini, acestea urmând să fie citite, dezbătute şi votate în Comisia de buget-finanţe şi apoi în plenul Camerei Deputaţilor. 

Ordonanţa Split TVA va fi marţi pe ordinea de zi a Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, iar USR îşi doreşte să respingă acest experiment unic în lume prin care economia română va fi sufocată de birocraţie, precizează comunicatul. 

USR consideră că, din cauza TVA Split, investiţiile străine vor evita România mai mult ca până acum, românii cu potenţial vor pleca în continuare din ţară, iar economia va fi dominată "de o mână de mari corporaţii care îşi permit să facă faţă birocraţiei şi costurilor fixe". 

[citeste si]

"De când am ajuns în Parlament, PSD-ALDE ne tot şicanează cu faimoasa "procedură". De 27 de ani de când sunt ei în politică au avut timp să se specializeze pe procedură parlamentară. Ba că nu am semnat unde trebuie, ba că am stat prea mult, ba că am stat prea puţin. Iar ei lucrează la virgulă când vine vorba să-şi urmărească interesul. Unii dintre ei chiar au scris procedurile şi regulamentele pe care acum ni le impun", precizează deputatul USR Claudiu Năsui, conform sursei citate. 

USR ia atitudine şi încearcă o procedură parlamentară foarte utilizată în alte ţări numită 'filibuster', menţionează deputatul USR, adăugând că această procedură este folosită ca o armă a minorităţii pentru a combate abuzurile majorităţii. 

În Parlamentul american, de exemplu, dacă cineva ia cuvântul la dezbateri poate să vorbească oricât vrea el. În 2013, senatorul american Rand Paul a vorbit timp de 13 ore împotriva unei legi care permitea preşedintelui american de la acea vreme să folosească drone militare pe teritoriul SUA, precizează sursa citată, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel