Ministrul de Finanţe vrea TVA de 9% la apă potabilă

[] []

20 apr 2015 / 16:24
Salveaza PDF Comentarii
robinet
robinet

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, că la nivelul ministerului se discută un proiect potrivit căruia TVA va fi redusă la 9% pentru minim cinci metri cubi de apă folosită de consumatorii casnici.

Discuţia despre reducerea TVA de la 24% la 9% la apa potabilă a fost ridicată în timpul şedinţei PSD de luni, de către senatorul Nicolae Moga, scrie romaniatv.net.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a precizat că reducerea TVA la 9% se va aplica pentru minim cinci metri cubi de apă rece şi că se va face o analiză la nivelul ministerului pentru a se studia impactul. El a precizat că măsura ar urma să intre în vigoare cel mai devreme din această toamnă.

Premierul Victor Ponta a declarat că susţine reducerea TVA pentru apa casnică, însă a cerut un studiu de impact Ministerului de Finanţe şi Ministerului Muncii. "A fost o propunere din partea unor colegi ai noştri (reducerea TVA la apa potabilă - n.r.). Dar am cerut pentru luni să avem o analiză - ce înseamnă, cât costă, cui se adresează -, pentru că e o măsură mai puţin fiscală cât una socială. Şi dna Rovana Plumb, care a avut această propunere mai demult, împreună cu dl Teodorovici, cu ceilalţi colegi ai noştri parlamentari, luni ne prezintă o analiză", a declarat, luni, Victor Ponta.

Întrebat dacă este de acord cu o astfel de propunere, el a răspuns: "Evident. De altfel, e o reglementare practicată la nivel european. Şi, dacă am ajuns cu alimentele la reglementarea europeană - că doar Danemarca şi Ungaria n-au TVA la produse alimentare - ca şi la celelalte produse la fel şi cu altele cum e apa, da, putem să mergem pe reglementări europene. Important este să ajustăm impactul (bugetar - n.r.)".

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25