EXCLUSIV  Țuțuianu, plan cu noul grup parlamentar. Vot pe moțiune, cu cine se aliază

Adrian Țuțuianu
Adrian Țuțuianu

Adrian Țuțuianu a explicat strategia noului grup parlamentar UNIREA care s-ar putea constitui în Senat în urma solicitării sale și a altor independenți și neafiliați.

Adrian Țuțuianu și mai mulți membri ai Senatului, fie independenți ori neafiliați, și-au unit forțele pentru a constitui un nou grup parlamentar numit UNIREA. Fostul social-democrat a explicat care sunt avantajele acestei mutări pentru care, deocamdată, așteaptă decizia Biroului Permanent. 

"Ne vom consulta pe problemele care sunt în dezbaterea Senatului"

"Regulamentul Senatului permite potrivit articolului 16, aliniatele 5 și 6, ca parlamentarii care sunt neafiliați, independenți sau deveniți independenți să poată constitui grupuri parlamentare dacă sunt în grupuri de minimum șapte. Noi ne-am reunit, parlamentari din mai multe patide politice PSD, PNL sau Partidul Mișcarea Populară. Acestă reunire a noastră într-un grup parlamentar, pe care l-am numit Unirea, în cinstea Centenarului, are în vedere posibilitatea participării noastre la activități în cadrul Senatului. Ca senator independent nu ai timp pentru dezbateri alocat. Ne dorim să putem intra la dezbateri, să putem intra în comisiile permanente, să putem intra în Biroul Permanent de la începutul sesiunii următoare. Deci sunt rațiuni de natură organizatorică și logistică pentru că Senatul trebuie să pună la dispoziție birouri, trebuie să ne pună la dispoziție mijloacele necesare desfășurării activității, aparat tehnic și mijloace de transport. Nu este un grup cu afiliere politică pentru că provenim din partide politice diferite, ne vom consulta pe problemele care sunt în dezbaterea Senatului, acolo unde găsim un punct de vedere comun vom acționa ca atare, iar acolo unde nu vom avea un punct de vedere unitar își păstrează fiecare libertatea de decizie cum se întâmplă de exemplu la grupul minorităților naționale din Camera Deputaților", a declarat Țuțuianu pentru DCNews.

"Vom purta negocieri"

Întrebat despre cum va vota grupul UNIREA la moțiunea de cenzură inițiată de PNL împotriva Guvernlui, Adrian Țuțuianu a declarat că încă nu a avut încă discuții cu PNL pe această temă, însă există deschidere pentru negocieri pe orice punct care apare pe ordinea de zi. "Nu am avut discuții nici în cadrul grupului și nici cu Partidul Național Liberal pe subiectul moțiunii. Rămâne să vedem lucrurile în evoluția lor. Noi suntem deocamdată în situația în fare am cerut Biroului Permanent al Senatului să ia act de consitutirea acestui grup.  (...) Evident că vom purta negocieri cu toți cei care vor să discute cu noi subiectele de pe ordinea de zi", a declarat Adrian Țuțuianu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel