Țuțuianu, exclus din PSD. Colaborare Ponta, ipoteză: "Îl respect"

Victor Ponta
Victor Ponta

Senatorul Adrian Ţuţuianu, exclus din PSD, a infirmat o eventuală colaborare sau înscriere în formaţiunea politică a lui Victor Ponta, precizând că ar fi fost "util" ca acesta să se fi regăsit încă în partid pentru "mai multă forţă şi credibilitate" a contestatarilor conducerii.

Întrebat despre o posibilă colaborare sau negociere la nivel parlamentar cu partidul lui Victor Ponta, Ţuţuianu a spus: "Mă cunoaşteţi foarte puţin. Eu nu m-am certat cu cineva pentru că vreau să mă duc la Victor Ponta. Nu am ieşit cu o scrisoare că vreau să mă duc la Victor Ponta. Îl respect pe Victor Ponta. A fost un premier bun. Nu m-aţi văzut niciodată ieşind public şi condamnându-l pe Victor Ponta. Am spus public că a greşit. Poate era util să fi fost şi Victor Ponta şi Nicu Bănicioiu şi alţii astăzi în PSD. Probabil că am fi avut mai multă forţă, mai multă credibilitate. Dar nu este scopul meu să merg în altă parte", a afirmat Ţuţuianu.

El a precizat că va contesta în instanţă decizia Comitetului Executiv Naţional al PSD de a-l exclude din partid.

"Voi contesta la Comisia de etică, (...) dar nu am nicio speranţă de la Comisia de etică atât timp cât preşedintele ei, domnul Iordache, s-a pronunţat ieri pentru excluderea mea. Este ca şi când te-ai duce în faţa unui judecător care s-a antepronunţat. Dar procedural voi parcurge acest pas. Voi vedea apoi când este Congresul şi voi merge la instanţa de judecată. (...) În instanţă voi arăta două lucruri: în primul rând, că n-am încălcat disciplina de partid şi că am discutat în interior despre probleme care ţin de viaţa de partid şi de guvernare şi, în al doilea rând, (...) voi dovedi că această sancţiune este una abuzivă, care încalcă norme democratice fundamentale prevăzute de Legea partidelor politice şi de Statutul PSD", a adăugat Ţuţuianu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel