Turturică: Mazăre nu mai poate candida, orice spun judecătorii

mazare psd dece
mazare psd dece

Jurnalistul Dan Turturică spune că social-democratul Radu Mazăre nu mai poate obține un nou mandat de primar al orașului Constanța pentru că urmează să fie declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate, din cauza unui cont deținut în Israel pe care nu l-a trecut în declarația de avere.

"Indiferent dacă va fi condamnat sau nu pentru corupție, în dosarul deschis acum de DNA, este cert că Mazăre nu va mai candida în 2016 la funcția de primar al Constanței. Motivul este evident. Va fi declarat incompatibil de către ANI din cauza contului deținut în Israel, pe numele său (!!) și pe care nu l-a trecut în declarația de avere. Cazul este atât de clar încât nici măcar niște judecători timorați sau dornici să facă pe plac PSD-ului, precum cei care au decis că Diaconu poate candida la europarlamentare, nu vor putea lua altă decizie decât să constate că Mazăre este incompatibil. Ceea ce înseamnă trei ani pe tușă. Evident, dacă nu cumva îl trage pe tușă pentru mult mai mult timp o condamnare la închisoare.

Iar contul nu este singura problemă a lui Mazăre. Din declarația de avere mai lipsește și un contract de împrumut. Acum parcă înțelegem de ce Mazăre și-a făcut o adevărată misiune din demolarea Agenției Naționale de Integritate", scrie Turturică pe blogul său

Citește și: Mazăre, despre orele în arest, Schwartzenberg și fratele său


La ieșirea din arest preventiv din data de 9 aprilie, Mazăre a declarat că a împrumutat în urmă cu aproximativ 10 ani un cetățean grec cu o sumă de bani, iar creanța elenului către primar a fost preluată de omul de afaceri Elan Schwartzenberg. Împrumutul este consemnat în declarația de avere, preciza atunci Radu Mazăre. 

Procurorii DNA i-au adus lui Mazăre, miercuri, o nouă acuzație, anume de fals în declarații. 

"Am depus un înscris, respectiv contractul meu, de acum 10 ani, de împrumut. M-au anunțat că au extins urmărirea penală pentru fals în declarații, declarațiile mele de avere. Și am stat să studiez dosarul", a spus Radu Mazare la ieșirea din sediul DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel