Turneul Campionilor. Djokovic, cu adversar surprinzător

foto: Twitter / @ATPWorldTour
foto: Twitter / @ATPWorldTour

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, s-a calificat, sâmbătă seara, în finala Turneului Campionilor de la Londra, Nitto ATP Finals, după ce l-a întrecut pe sud-africanul Kevin Anderson cu 6-2, 6-2, într-o oră şi 15 minute. 

Bilanţul meciurilor directe este acum de 8-1 pentru jucătorul din Balcani, singura victorie a sud-africanului fiind consemnată în 2008. 

Djokovic va încerca duminică să îşi treacă în palmares al şaselea său titlu la Turneul Campionilor, în faţa germanului Alexander Zverev, care a produs surpriza în prima semifinală, învingându-l pe elveţianul Roger Federer, numărul 3 ATP, cu 7-5, 7-6 (7/5). 

Djokovic îl învinsese pe Zverev în faza grupelor, cu un sec 6-4, 6-1. În patru meciuri susţinute la Londra, Nole nu şi-a pierdut niciodată serviciul şi nu a fost nevoit să salveze decât două mingi de break. 

Sârbul are şansa de a încheiat în mare stil un an început rău. Operat la cot în februarie, Djokovic se afla mai jos de locul 20 în lume în mai, dar apoi a început o serie remarcabilă, câştigând titluri la Wimbledon şi US Open. De la începutul lunii iulie, Djokovic nu a pierdut decât două meciuri, câştigând 35. 

Djokovic are 2-1 în meciurile directe cu Sascha Zverev, care s-a impus la Roma, în 2017. În afara victoriei de la Londra, Djokovic a câştigat primul său meci contra germanului anul acesta, la Shanghai. 

Finala de dublu va opune francezii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, capi de serie numărul opt, şi americanii Mike Bryan/Jack Sock, favoriţii numărul cinci. 

În semifinale, Herbert şi Mahut au trecut de columbienii Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, favoriţii numărul doi, cu 6-3, 5-7, 10-5, iar Bryan şi Sock s-au impus în faţa perechii Jamie Murray (Marea Britanie)/Bruno Soares (Brazilia), cap de serie numărul patru, cu 6-3, 4-6, 10-4. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel