"Turnătoria" lui Băsescu, grav atentat la imaginea instituţiei prezidenţiale

basescu suparat deschidere
basescu suparat deschidere

Stenogramele prezentate de Traian Băsescu, în care arăta cum le-a propus celor de la USL funcţia de premier prin Victor Ponta, ar putea afecta grav imaginea instituţiei prezidenţiale. Septimiu Pârvu, din partea Pro-Democraţia, consideră că din moment ce Băsescu a dat publicităţii stenogramele unei discuţii private cu lideri politici importanţi, acesta ar putea ca în viitor să scoată la iveală discuţii cu alţi şefi de stat sau reprezentanţi ai instituţiilor financiare internaţionale cu care România colaborează.

"Nu mi se pare deloc democratic ceea ce a făcut preşedintele Traian Băsescu. S-a întâmplat acum, iar situaţia se poate repeta şi nu numai cu lideri politici din ţară. Asemenea scurgeri de informaţii ar putea constitui un precedent periculos", a spus Septimiu Pârvu, din partea Pro-Democraţia.

Stenogramele date publicităţii de Băsescu ar putea slăbi autoritatea instituţiei prezidenţiale, în special pe plan extern. Şefii de state sau conducătorii misiunilor financiare se vor gândi mult mai bine înainte de a vorbi cu preşedintele Traian Băsescu, pentru că există riscul ca discuţii private să fie făcute publice.

Septimiu Pârvu a ridicat şi problema moralităţii gestului preşedintelui Traian Băsescu. Acesta susţine că nu este etic să scoţi la iveală astfel de stenograme fără acordul celor înregistraţi.

Citeşte şi:

Stenograma discuțiilor de la Cotroceni dintre Băsescu și reprezentnaţii USL

Ponta despre declarația președintelui: Băsescu minte. Nu mi-a propus postul de premier

Băsescu: Victor Ponta a fost propus de două ori pentru funcția de premier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel