Turmericul, beneficii extraordinare pentru sănătate. Îl vei ține aproape

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Turmericul a fost folosit în India de mii de ani pe post de condiment şi plantă medicinală. Iată ce beneficii are pentru sănătatea noastră...

Ingredientul activ al acestuia este curcumina, care este cunoscută oamenilor de ştiinţă pentru proprietăţile sale antiinflamatorii. Medicii indică trei dintre proprietăţile vindecătoare ale plantei.

Stimulează producţia de antioxidanţi

Procesele oxidative din organism sunt considerate a fi unele dintre mecanismele îmbătrânirii care duc la apariţia unor boli. Curcumina este un antioxidant puternic care poate neutraliza radicalii liberi datorită structurii sale chimice, scrie Rador, citând 24chasa.bg.

Creşte activitatea enzimelor antioxidante proprii ale corpului

Reduce inflamaţia la nivelul articulaţiilor. Artrita este o problemă des întâlnită la mulţi oameni. Curcumina este un compus antiinflamator puternic şi poate ajuta în caz de artrită. În studiile unor oameni de ştiinţă din India, efectuate cu participarea unui grup de pacienţi cu poliartrită reumatoidă, efectul curcuminei a fost comparabil cu administrarea de medicamente antiinflamatoare.

Reduce durerile musculare după exerciţii fizice

Antrenamentele intense pot duce la suprasolicitare musculară, dar turmericul vine în ajutor. Reduce leziunile musculare şi probabilitatea de a dezvolta inflamaţie, scrie Darik News.

Citește și:

Condimentul banal care îți prelungește viața. S-ar putea să trăiești mai mult dacă îl consumi

Rezultatele cercetărilor privind proprietăţile speciale ale ardeiului iute au fost prezentate la sesiunile ştiinţifice ale Asociaţiei Americane a Inimii. De-a lungul timpului, oamenii de ştiinţă au reuşit să identifice şi să studieze efectele antiinflamatoare, anticancerigene, antioxidante şi antidiabetice ale capsaicinei, o substanţă care se găseşte în cantităţi mari în ardeiul iute şi le conferă gustul înţepător. Dar un nou studiu a permis experţilor să afirme cu încredere că un consum regulat de ardei iute poate prelungi viaţa, scrie Rador, citând novinite.bg.

Pentru a evalua efectul său asupra speranţei de viaţă, oamenii de ştiinţă au analizat informaţii provenite din 4.729 de articole ştiinţifice din baze de date autorizate în medicină şi alte specialităţi din sănătate - Ovid, Cochraine, Medline, Embase şi Scopus. Acestea includ rezultatele a patru studii mari care examinează efectele consumului de ardei iute cayenne asupra sănătăţii participanţilor. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel