Turiștii români evită hotelurile. Ce preferințe au

INS a publicat un raport care arată preferințele turiștilor români în privința cazării.

Rezidenţii români care fac turism în România preferă călătoriile de durată medie, de 1-3 înnoptări, şi cazarea la părinţi, bunici, rude sau prieteni, conform raportului 'Cererea turistică a rezidenţilor din România - perioada 1.01 - 30.09.2018', publicat de Institutul Naţional de Statistică.

Ca şi în anii anteriori, se menţine constantă preferinţa turiştilor români privind modalitatea de cazare în cadrul călătoriilor pentru vacanţe, 56,6% dintre aceştia preferând să stea la rude şi la prieteni. Doar 21% dintre turiştii români au ales, în perioada ianuarie - septembrie 2018, cazarea în hoteluri şi unităţi similare. Restul de 11,3% au ales cazarea în alte unităţi de cazare, precum cabane turistice, pensiuni turistice, pensiuni rurale etc.

Citește și: Dragnea, decizie drastică în dosarul Referendum. Tribunalul European, sesizat

Țările din Europa preferate de români

Cât priveşte călătoriile pentru vacanţe în străinătate realizate de turiştii români, acestea au avut ca destinaţie ţări din Europa în proporţie de 98,3% în perioada ianuarie - septembrie 2018. Din numărul total al acestor călătorii, ţările Uniunii Europene au o pondere de 95,6%.

Numărul total de înnoptări aferente călătoriilor realizate în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2018 a fost de 56,786 milioane, dintre acestea 87,7% fiind înnoptări pentru călătoriile de vacanţe. Din acest total al înnoptărilor înregistrate pentru vacanţe, de peste 49,82 milioane, 86,3% au fost realizate în România, iar 13,7% în străinătate, menţinându-se aceeaşi tendinţă ca în perioada similară a anului 2017.

Între 1 ianuarie 2018 - 30 septembrie 2018, rezidenţii români au cheltuit aproximativ 10,654 miliarde de lei pentru călătorii de vacanţă şi afaceri, din care 76,1% pentru cele care au vizat destinaţii interne. Din totalul cheltuielilor turistice pentru călătorii de vacanţe în această perioadă, 77,5% au reprezentat cheltuielile pentru călătoriile în ţară, iar 22,5% pentru călătoriile în străinătate.

Citește și: Măsuri deszăpezire. Tone de antiderapant pe șosea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel