Turismul românesc, dezbatere la Bruxelles. Grapini: Avem nevoie de o strategie

Miercuri, 17 octombrie, în sediul Parlamentului European de la Bruxelles, va avea loc o dezbatere internațională, găzduită și moderată de către europarlamentarul umanist, Maria Grapini.

Turismul și transportul vor fi subiectele cheie ale evenimentului european. Umanista este coorganizator, împreună cu Agenția de Dezvoltare Regională București-Ilfov, răspunzând inițiativei acesteia imediat, pentru că, așa cum a declarat, „înțeleg importanța temei pentru România și doresc să sprijin țara noastră în demersurile oficiale, pentru a putea beneficia de toate oportunitățile europene!", se arată într-un comunicat de presă primit la redacție.

Tematica evenimentului vizează turismul și transportul - domenii cheie pentru dezvoltarea sustenabilă a României, evident și a Europei. Agenția de Dezvoltare Regională București-Ilfov și Maria Grapini, în calitate de membru al Comisiei de Transport și Turism, propun titulatura "Turismul și Transportul Inteligent pentru o Dezvoltare Durabilă", conferința urmând să reunească persoane avizate, specialiști în aceste domenii. Vor fi prezenți europarlamentari din comisiile PE, precum Comisia pentru Dezvoltare Regională, Comisia pentru Transport și Turism, reprezentanți ai Comisiei Europene - DG REGIO, ai Ambasadei României în Regatul Belgiei, ai Reprezentanței Permanente a României la UE și asociații europene de transport.

Instrument de coeziune economică și socială

Umanista a promovat, ani de-a rândul, ca ministru, specialist, om de afaceri, europarlamentar, faptul că turismul este unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă dezvoltare din economia globală, luptând în paralel pentru nevoia recunoașterii eforturilor făcute de țările în curs de dezvoltare, pentru stimularea investițiilor și gândirea programelor realiste și aplicabile imediat.

"Turismul este considerat un instrument de coeziune economică și socială în cadrul UE, contribuind, printre altele, la dezvoltarea regiunilor mai puțin dezvoltate, de exemplu prin proiecte de turism finanțate de politica de coeziune care sprijină dezvoltarea locală și ocuparea forței de muncă. Când vorbim de turism sustenabil, nu putem să nu includem și transportul, care reprezintă un factor important în contextul dezvoltării durabile, datorită presiunii exercitate asupra mediului, impactului său economic și social și legăturilor sale cu alte sectoare. Domeniul s-a dezvoltat continuu în ultimii ani și se preconizează că această tendință va continua. Avem nevoie rapidă de o strategie pentru transportul durabil și de plasarea ei drept prioritate, la nivel local, național, european și global!", a declarat coorganizatorul, gazda și moderatorul evenimentului European de la Bruxelles, Maria Grapini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel