Turismul în pandemie. Corina Crețu, vot în Parlamentul European: "E de înțeles reticența oamenilor"

Sursa foto: Facebook Corina Crețu
Sursa foto: Facebook Corina Crețu

Corina Crețu a vorbit despre votul pe care l-a dat astăzi, în Parlamentul European, privind turismul.

"Am votat în favoarea strategiei Uniunii Europene privind turismul sustenabil"

"Am votat astăzi, în Parlamentul European, în favoarea strategiei Uniunii Europene privind turismul sustenabil. România ar trebui să includă în Planul Național de Redresare și Reziliență un sprijin substanțial pentru sectorul turismului. Totodată, sunt încurajate măsuri precum reducerea TVA (măcar temporar) pentru servicii de această natură și scheme de ajutor pentru IMM-urile din acest sector.

Dintre toate sectoarele afectate de actuala pandemie, turismul a primit una din cele mai crunte lovituri, odată cu industria HoReCa. La nivel european, estimările arată că sunt aproape 30 de milioane de cetățeni care lucrează în turism. Dacă adăugăm la această cifră familiile acestor persoane, înțelegem și mai bine cât de gravă este această situație.  Mai mult decât atât, în 2020 Europa a înregistrat mai puțin de un sfert din numărul obișnuit de turiști", a scris Corina Crețu pe Facebook.

"Parlamentul European a propus și înființarea unei Agenții Europene pentru Turism"

"În același timp, e de înțeles reticența oamenilor de a călători - mai ales anul trecut, în toiul pandemiei. Acesta este motivul pentru care măsurile adoptate astăzi menționează nevoia investițiilor publice și private în modernizarea turismului, unde lucrurile pur și simplu nu pot continua ca înaintea pandemiei. Va fi un efort comun: atât din partea turiștilor, cât și din partea operatorilor economici - care vor trebui să ofere toate garanțiile că au luat măsuri pentru împiedicarea transmiterii virusului printr-un sigiliu UE de certificare a igienei.

Având în vedere relevanța acestui domeniu, Parlamentul European a propus și înființarea unei Agenții Europene pentru Turism. Sper ca 2021 să reprezinte anul inovării în turism și cei care lucrează în acest domeniu să își poată relua activitatea în condiții de siguranță, iar turiștii să aibă parte de o experiență lipsită de griji. Nu va fi ușor, dar e un început care sună promițător pentru toți cetățenii europeni. Vă doresc numai bine tuturor!", a mai scris Corina Crețu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel