Turismul balneo, cerere record pentru 2018

balnear
balnear

Cererea pentru vacanţe în staţiuni balneare a fost în creştere de la un an la altul, iar în 2017 vânzările au fost cu circa 20% mai mari în zonele mai dezvoltate. Specialiștii sunt de părere că anul 2018 va fi cel mai bun din ultimii 20-30 de ani pentru turismul balneo.

Cererea pentru staţiunile balneare va fi foarte mare anul acesta, așa cum nu s-a mai întâmplat de 28 de ani, potrivit lui Alin Burcea, președinte ANAT.

 „Turismul intern este pe val. Pentru staţiunile balneare, cererea este şi va fi foarte mare. Dacă am avea la vânzare trei hoteluri Lotus în Băile Felix, le-am vinde fără probleme”, a spus Alin Burcea. Acesta a adăugat că cele mai multe solicitări ale turiştilor sunt pentru hotelurile de la 3 stele în sus. „Nu mai vor hoteluri de 2 stele”, a punctat el.  

Cererea pentru vacanţe în staţiuni balneare a fost în creştere de la un an la altul, iar în 2017 vânzările au fost cu circa 20% mai mari în zonele mai dezvoltate, conform datelor din piaţă. Investiţii realizate în structuri de cazare din zonele balneare, în centre de relaxare şi tratament au schimbat percepţia că zona balneo este destinată numai persoanelor cu diferite afecţiuni şi au inclus produsul în oferta mai multor agenţii de turism.

 

Băile Felix și Herculane, în topul familiștilor

Potrivit ANAT, familiile cu copii, care au preferat pentru vacanţa lor hoteluri cu aqua park, bazine termale, centre SPA, au fost principalii clienţi anul trecut. Staţiunile cele mai solicitate au fost Băile Felix, Băile Herculane, Sovata, Covasna, Vatra Dornei, Călimăneşti-Căciulata, Băile Olăneşti, la un sejur mediu de 7 zile.

Alin Burcea a mai spus o altă tendinţă a anului 2018 este creşterea pentru segmentul de vacanţe charter din alte oraşe decât Capitala. „În 2018 vor fi plecări de chartere de pe toate aeroporturile ţării, inclusiv din Târgu Mureş şi Timişoara. Pe acest segment, Alanya va fi marea surpriză deoarece se vor opera chartere chiar pe acest aeroport, turiştii scăpând de timpul pierdut cu drumul de la aeroportul din Antalya”, a declarat Burcea  pentru Capital.

[citeste si]

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel