EXCLUSIV  Turism România. Borza, semnal de alarmă. Detaliul uitat de la plimbarea lui Iohannis

KLAUS IOHANNIS - VIORICA DĂNCILĂ, DEMISIE: Este IMPERIOASĂ!
KLAUS IOHANNIS - VIORICA DĂNCILĂ, DEMISIE: Este IMPERIOASĂ!

Deputatul independent Remus Borza a vorbit la DC NEWS despre situația turismului românesc.

În contextul actualei minivacanțe, jurnalistul Val Vâlcu a amintit că, la numai 45 de km de București, se află malul Dunării, o adevărată minunăție lăsată în paragină de autoritățile locale care nu au amenajat nici măcar o potecă. Remus Borza spune că situația e identică pe tot teritoriul României.

„România, din păcate, este codașa Europei în ceea ce privește ponderea turismului în PIB sau a amenajării unor minime facilități sociale la obiectivele turistice. În ceea ce privește Dunărea, deși sectorul românesc al fluviului are o lungime de peste 1.000 de km, reprezentând 30% din toată lungimea fluviului, nu am fost în stare să-i dăm o dimensiune turistică fiind amenințat însăși transportul de mărfuri pe șenalul navigabil din cauza colmatării accentuate. Uitați-vă pe sectoarele austriece, ungurești, croate, slovene sau chiar bulgărești ale Dunării. Sute de hoteluri, de restaurante, cafenele, mii de ambarcațiuni. Pe sectorul românesc, paragină și indolență. Asta spune mult despre noi.

Dar să revenim la recenta ieșire în natură a președintelui. Săptămâna trecută, președintele tuturor românilor a făcut o plimbare cu bicicleta prin parcul Herăstrău. Ferească Dumnezeu să-l fi apucat vreo nevoie. Și cel mai mare parc al Capitalei este deficitar în toalete, cafenele, locuri de odihnă sau recreere. Sub pretextul protejării mediului sau al naturii, nu dezvoltăm nimic. Nu eliberăm autorizații de construire pentru astfel de facilități. Și în țară e la fel sau chiar mai rău. Degeaba vrei să vizitezi o cascadă, o peșteră sau un alt obiectiv turistic, câtă vreme în perimetrul acelui obiectiv nu găsești o toaletă sau un chioșc de la care să îți cumperi o sticlă cu apă. De 1 mai, românul obișnuiește să iasă la iarbă verde la un mic și o bere. Nu există locuri special amenajate pentru picnic și atunci românul mai dă foc pădurii, își face nevoile pe unde poate și lasă în urma lui munți de gunoaie. 

România are un potețial turistic de invidiat: munți, mare, deltă. Câtă vreme nu dezvoltăm și infrastructura de transport, facilități de cazare și de alimentație publică, turiștii străini, dar chiar și români, vor ocoli România. Anul trecut România a avut doar 2 milioane de turiști străini. Bulgaria 7 milioane și Ungaria 14 milioane. De ce oare?”, s-a întrebat retoric deputatul Remus Borza.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel