Turism cu pașaport de vaccinare. Claudiu Năsui: Granițele Greciei se deschid din 16 mai

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Mai multe țări au anunțat că vor redeschide turismul pentru cei care pot dovedi că au fost vaccinați. 

Ministrul Turismului, Cludiu Năsui, a intervenit în direct la Antena 3 unde a vorbit despre ”pașaportul de vaccinare” și despre măsurile introduse în țara noastră. 

”Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și din 16 aprilie granițele Greciei se vor redeschide pentru turism, evident cu niște condiții și acelea sunt: un formular pe care dânșii îl au și acum online, de localizare, sau cu certificat de vaccinare sau cu test negativ PCR. La momentul plecării în Grecia, turiștii români ar avea nevoie de acest document care există și acum online, un test PCR negativ, sau certificatul de vaccinare. La momentul revenirii în țară, dacă Grecia este pe lista CNSU privind țările cu restricție din care se intră în carantină, iar cetățenii sunt vaccinați, adică 10 zile de la rapel, intră în România fără carantină. Fără carantină se intră și dacă se poate dovedi că persoana a avut Covid în ultimele 90 de zile”, a declarat Claudiu Năsui.  

Tot mai multe state își fac propria politică privind certificatele de vaccinare. Islanda a introdus deja certificate pentru cetățenii săi vaccinați. La fel face și Danemarca, iar Grecia a anunțat că își va deschide activitatea turistică de la jumătatea lunii mai pentru cei care s-au vaccinat cu ambele doze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel