Turcia, sinucidere strategică. Ce efect are pentru România. Radu Tudor: Context strategic nou

Florin Răvdan / 12 iul 2019 / 14:22 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Analistul militar Radu Tudor a comentat, pe blogul său, relaţia din ce în ce mai rece dintre Turcia şi NATO şi a explicat ce efecte poate avea asta pentru România. 

"Turcia, unul din cei mai importanţi aliaţi NATO, o punte crucială între Europa şi Orientul Mijlociu, a început procesul lent dar sigur de sinucidere strategică. În ciuda tuturor avertismentelor SUA şi a nemulţumirii aliaţilor, preşedintele Recep Tayyip Erdogan, un islamist cu accese autoritare, a insistat ca Turcia să se doteze cu rachete ruseşti S-400", a scris Radu Tudor pe blogul său. 

Context strategic pentru România 

 

"Alunecarea Turciei, aliat valoros până acum, pe mâna lui Erdogan spre islamism şi cooperare militară cu Rusia, crează un context strategic nou favorabil României. Ţara noastră ar putea deveni cel mai relevant actor aliat în bazinul Marii Negre şi un hub militar de anvergură în proiectarea capacităţilor SUA şi NATO atât pe Flancul de Est cât şi spre Orientul Mijlociu.

Prin efort naţional şi aliat, prin investiţii de amploare ale Departamentului American al Apărării în România, ţara noastră devine încet dar sigur un reper esenţial de creştere a relevanţei militare pe fondul dezangajării Turciei", a mai menţionat analistul politic. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27