Turcia este cel mai important partener al României din afara UE, spune Ponta

ponta arctic
ponta arctic

 Victor Ponta a declarat, joi, la Arctic Găești, firmă deținută de grupul turc Arcelik, că Turcia este cel mai important partener al României din afara Uniunii Europene. Compania Arctic deține în România trei branduri puternice — Arctic, Beko și Grundig. Arctic face parte din grupul Arcelik, al treilea jucător european în industria de electrocasnice, care este membru al celui mai mare holding privat din Turcia, Koç Group.

 Primul ministru a participat la inaugurarea unei noi linii de producție la Arctic, județul Dâmbovița, investiție de 24 de milioane de euro. Pentru derularea acestei investiții, Arctic a primit anul trecut un ajutor guvernamental de 10 milioane de euro.

M-am bucurat să fiu prezent la finalizarea unui proiect, nu numai la început, un proiect de investiții de extindere a fabricii de la Găești. Sunt 2.500 de angajați și vor crește cu încă 500. E un gen de proiect pe care orice guvern cred că trebuie să îl sprijine (...) Aici nu se produce doar pentru România, ci pentru majoritatea țărilor europene și asta însemnă exporturi, creștere economică și locuri de muncă stabile, a precizat Ponta.

În rest nu pot să spun decât că îmi doresc cât mai multe firme din Turcia să investească în România, cred că relația noastră economică cu Turcia, avem schimburi comerciale de aproape 6 miliarde de dolari, este deja una bună, este cel mai important partener economic al României din afara Uniunii Europene. Cred că este o oportunitate pe care trebuie să o dezvoltăm și cât mai mult în România să producem pentru piața europeană produsele marilor companii turcești. O să vin de fiecare dată cu plăcere la asemenea proiecte, a mai spus Victor Ponta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel