Turcan spune de ce îl susţine pe Cîţu: O tărăgănare a reformelor ar putea să ducă PNL la DESFIINŢARE

Raluca Turcan a explicat de ce îl susţine pe Florin Cîţu la şefia PNL. 

Raluca Turcan a fost întrebată pe cine susţine la preşedinţia PNL între Ludovic Orban şi Florin Cîţu.

"Eu îl susţin pe Florin Cîţu la preşedinţia Partidului Naţional Liberal. În primul rând, Florin Cîţu este parte activă în acest proces de reformă pe care suntem obligaţi să-l ducem la bun sfârşit. Eu, ca om politic, aflat în serviciul public de aproximativ 16 ani, chiar şi mai bine, sunt convinsă că dacă ratăm şi acest moment de reformă, vom ajunge la colapsarea unor sisteme importante, sisteme vitale din România.

Şi în acelaşi timp, politic, PNL va avea o mare problemă să se mai redreseze. Aş putea spune că o reformă acum poate să conducă la o guvernare pentru PNL de opt ani  de zile, o tărăgănare a reformelor acum, la guvernare, ar putea să ducă PNL la desfiinţare. Şi de aceea, eu susţin cu tărie că Florin Cîţu, şi ca premer dar şi ca lider politic, va putea să finalizeze aceste reforme", a explicat, miercuri seara, la România TV, într-o emisiune moderată de Liliana Ruse, Raluca Turcan. 

Cea mai mică şi cea mai mare pensie din România. Turcan arată cifrele: O inechitate deranjantă

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus care este diferenţa dintre cea mai mică şi cea mai mare pensie aflată în plată în România. 

"Vorbind de inechităţi, ştiţi care este raportul dintre pensia minimă din România şi pensia cea mai mare, dintr-un sistem public? 1 la 100. Cea mai mică pensie din România este 800 de lei, cea mai mare este de 79.000 lei. 

Şi atunci, o astfel de inechitate este deranjantă pentru orice beneficiar. În condiţiile în care pensia medie este de 1.500 de lei şi sub pensia medie avem aproximativ trei milioane de pensionari. În această reformă pe care noi intenţionăm să o facem, formula cu care noi vom veni va conduce ca pensiile mici să crească mai repede şi să se reducă aceste inechităţi.

O dată din formulă, în acelaşi timp din introducerea în calculul pensiilor a mai multor factori de contributivitate pe care s-a încasat contribuţia de asigurări sociale în decursul activităţii profesionale şi care, în momentul de faţă, nu se calculează la pensie. Mai mult decât atât, adeverinţele celor care au contribuit prin diferiţi factori la sistemul de asigurări sociale nici măcar nu sunt incluse în dosarele de pensionare. Iar în acest proces de evaluare complexă a celor cinci milioane de dosare practic noi facem şi lucrul acesta: introducem adeverinţele din dosarele de pensionare care confirmă contributivitatea la sistemul de pensii", a declarat, miercuri seara, la România TV, într-o emisiune moderată de Lili Ruse, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel