Turcan, rectificare bugetară. Solicitare Dăncilă: "Sfidarea atinge cote mari"

Viorica Dăncilă
Descriere foto: Viorica Dăncilă

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan solicită premierului Viorica Dăncilă mai multe măsuri pentru a nu exista dubii că banii de la rectificarea bugetară vor fi alocaţi preferenţial.

"Sfidarea atinge cote şi mai mari pentru faptul că a lansat această minciună şi l-a lăsat pe domnul Stănescu interimar, adică exact omul care se ocupă de gestionarea dependenţei primarilor de banii publici şi care nici până acum nu a comunicat public banii care ar reveni fiecărui UAT în urma rectificării.

Pentru a nu exista niciun dubiu că banii nu vor fi alocaţi preferenţial, solicit premierului Dăncilă: suplimentările pentru autorităţile publice locale să respecte solicitările clare pe care consiliile judeţene le-au transmis guvernului, pentru a respecta într-adevăr nivelul veniturilor din anul 2017; să fie compensate pierderile la nivelul Consiliilor Judeţene pe asistenţă socială şi protecţia copilului; (...) să nu fie alocaţi banii doar primăriilor care nu mai pot suporta cheltuielile cu salariile, ci tuturor, astfel încât să ajungă cu veniturile într-adevăr la nivelul anului 2017 şi să obţină bani pentru investiţii şi dezvoltare; la nivelul judeţului Sibiu, situaţia după rectificare să reflecte analiza transmisă pe fiecare localitate, aşa cum ar trebui să se întâmple în fiecare judeţ", susține Turcan.

Legea bugetului, încasări mai puține

"Cifrele reale arată că veniturile au crescut cu 12,6%, iar cheltuielile au crescut cu 19%. Cheltuielile de personal în sectorul public au crescut cu peste 24% în numai 6 luni. Degringolada bugetară se vede în banii pe care Guvernul îi împrumută în fiecare lună: deficitul bugetar a ajuns la un nivel record, de 1,61% din PIB, adică de 14,96 miliarde lei. Datoria publică a crescut într-un an cu 20 de miliarde de lei. Acestea sunt cifrele concrete, reale, oficiale", conchide prim-vicepreşedintele PNL.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26