Turcan: PNL, direcție spre Iohannis

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat luni, la Sibiu, că susţine două direcţii pentru partid - structurarea unei opoziţii eficiente faţă de PSD şi parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis. 

"Două sunt direcţiile PNL pe care eu le voi susţine pentru a completa moţiunea lui Ludovic Orban. Prima este structurarea unei opoziţii eficiente faţă de PSD. PNL trebuie să fie liderul ferm, inteligent şi convingător al Dreptei. O Opoziţie de succes la PSD pregăteşte o alternativă clară la PSD şi perspectiva unei guvernări de succes. Dacă vrem să fim prima opţiune a românilor pentru viitoarea guvernare, trebuie să fim partidul în care îşi pun nădejdea cei mai mulţi dintre nemulţumiţii de proasta guvernare a PSD şi de acţiunile politice iresponsabile ale majorităţii actuale. Vom atinge acest deziderat doar dacă facem opoziţie fermă faţă de guvernarea Dragnea-Grindeanu şi de practicile politice toxice ale majorităţii PSD-ALDE", a spus, într-o conferinţă de presă, Turcan, potrivit unui comunicat al PNL Sibiu. 

Ea a adăugat că opoziţia faţă de PSD "totală, solid argumentată şi desfăşurată pe toate sectoarele" nu este singura cale pentru a recâştiga sufragiile electoratului vizat, dar este obligatorie. 

"Programul, liniile de acţiune şi conduita PNL trebuie gândite prin corelare cu programul şi obiectivele fundamentale ale preşedintelui României. Principiile, valorile şi obiectivele cu care Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale din 2014 trebuie să fie susţinute de PNL. Programul preşedintelui a fost votat de 6,2 milioane de români. Este programul pe care PNL l-a susţinut şi asumat în alegerile prezidenţiale din 2014. Este o datorie de onoare faţă de români, faţă de preşedinte şi faţă noi înşine să acţionăm politic în susţinerea programului preşedintelui României. (...) Trebuie să fim partenerul preşedintelui. Dar nu orice fel de partener. Nu unul slăbit, confuz şi cu procentele înjumătăţite. Ci unul puternic, modern, care crede şi susţine aceleaşi obiective, aceleaşi valori, aceeaşi direcţie pentru ţară", a menţionat Turcan. 

În opinia sa, persoana care întruneşte autoritatea politică necesară, prin prisma experienţei în PNL, a relaţiei cu baza partidului şi către care în acest moment converg cele mai multe energii este Ludovic Orban, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel