Turcan: Plângerea penală împotriva lui Dragnea - un demers valabil

Scutaru Cristina / 29 aug 2018 / 13:54 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Dragnea
Descriere foto: Liviu Dragnea

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat că plângerea penală împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, rămâne un demers valabil, punctând că acesta a încălcat legea prin neconvocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară.

'Este valabil şi o să vă anunţăm în momentul în care am depus această plângere', a afirmat Turcan la Parlament, întrebată dacă plângerea penală împotriva lui Dragnea rămâne un demers valabil. Ea a arătat că plângerea penală va fi făcută în baza legii.

'Regulamentul şi Statutul Camerei Deputaţilor au valoare de lege, iar Liviu Dragnea a încălcat legea', a spus prim-vicepreşedintele PNL. Raluca Turcan a amintit că PNL, USR, PMP şi câţiva deputaţi neafiliaţi au solicitat sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor.

'PNL a solicitat împreună cu alte grupuri parlamentare şi cu parlamentari neafiliaţi o sesiune extraordinară pentru a înfiinţa comisii de anchetă, pe de-o parte pentru reprimarea protestelor şi violenţele Jandarmeriei şi, pe de altă parte, pentru gestionarea crizei pestei porcine. Liviu Dragnea, într-un mod abuziv - şi mă refer la Liviu Dragnea pentru că răspunderea de a convoca o sesiune extraordinară la solicitarea a mai mult de o treime din numărul deputaţilor este exclusiv a preşedintelui Camerei Deputaţilor - a refuzat sesiune extraordinară pentru aflarea adevărului. Aici vorbim de adevăr pentru oamenii de rând din această ţară, este un adevăr pe care fiecare dintre noi vrem să-l aflăm. Cum a fost posibil ca oameni nevinovaţi să fie gazaţi şi bătuţi la un protest paşnic împotriva Guvernului? Cum a fost posibil ca o criză anunţată (n.r. - a pestei porcine) şi cu semnale avute cu mai mult de un an în urmă să fie gestionată atât de prost şi astăzi o industrie întreagă să fie pusă pe butuci şi oameni să ajungă să fie disperaţi?', a arătat Raluca Turcan. 


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25