Turcan: Ne-am pus mandatul pe masă, iar CCR a confirmat că am procedat corect

Rodica Mitu / 12 feb 2020 / 15:29 Salveaza PDF Comentarii
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Raluca Turcan a afirmat că Guvernul a avut dreptate când și-a pus mandatul pe masă, prin asumarea răspunderii pe Legea bugetului pe acest an, iar CCR a confirmat că procedura a fost corectă.

„Legea Bugetului de Stat și Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat sunt constituționale! Procedura de angajare a răspunderii a fost o urgență absolută, pentru ca țara să aibă de la 1 ianuarie un buget adoptat. Am ajuns în această situație excepțională pentru că Guvernul Dăncilă nu a respectat Legea nr.500/2002 privind finanțele publice, care obligă Executivul să construiască bugetul până la 1 noiembrie și să îl aducă în Parlament înainte de 15 noiembrie", a scris Raluca Turcan, miercuri, pe Facebook.

„În mai puțin de două luni de la preluarea mandatului, Guvernul Orban a adoptat o rectificare bugetară dificilă, a plătit toate facturile restante și și-a angajat răspunderea pe Legea Bugetului de Stat și Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pentru 2020. Astfel, România a avut un buget în vigoare încă din primele zile ale anului 2020. Este pentru prima dată, în ultimii ani, când autoritățile locale au putut să-și construiască bugetele locale și să-și programeze toate cheltuielile încă de la începutul anului. Am oferit stabilitate și predictibilitate economică țării, lucru care s-a văzut în stabilizarea cursului leu/euro", a adăugat Raluca Turcan.

Vicepremierul a conchis că „a fost un demers constituțional, corect și curajos. Ne-am pus mandatul pe masă pentru binele țării, iar CCR a confirmat că am procedat corect!".

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24