Turcan: Legea salarizării blochează activitatea ANAF și a vămilor

Raluca Turcan a anunţat luni că liberalii au depus 150 de amendamente la Legea salarizării. 

"PNL a depus 150 de amendamente pentru a îndrepta anomaliile care apar în legea PSD, însă, şi dacă ar fi adoptate, nu cred că legea se va transforma dintr-o lege slabă, defectuoasă, în una bună. Legea salarizării unitare nu trebuie să fie o nouă cârpeală, ci o formulă sănătoasă şi organică în care poate fi rezolvată o problemă istorică, depăşind logica lui 'cine dă mai mult'", a scris Turcan pe Facebook. 

Ea arată că Legea salarizării blochează activitatea ANAF, a vămilor şi a muzeelor din toată ţara. 

"PNL susţine adoptarea unei Legi a salarizării unitare, însă creşterile salariale trebuie să fie reale, modificările la grile să fie transparente şi proporţionale cu efortul depus de fiecare angajat! Noua lege a salarizării trebuie orientată către scopuri şi priorităţi anunţate şi asumate de clasa politică de ani de zile, dar care nu s-au concretizat niciodată!", susţine Turcan. 

Preşedintele interimar al PNL afirmă că trebuia organizată o dezbatere pe măsura importanţei acestei legi.

"Liviu Dragnea şi PSD nu au înţeles nici acum că legile importante, cum este şi Legea salarizării, nu se fac în biroul domnului Vâlcov sau al doamnei Vasilescu! Legea trebuia să aibă parte de o dezbatere publică pe măsura importanţei acesteia şi nu de o mimare a dezbaterii. Mai mult, la masa consultărilor trebuia să fie invitaţi reprezentanţii tuturor categoriilor profesionale vizate, toate sindicatele reprezentative. Se pare însă că pentru PSD consultarea Vâlcov-Vasilescu a fost suficientă. Rezultatul: toate categoriile profesionale din sectorul public sunt deja nemulţumite şi învrăjbite între ele. Nemulţumirile au început cu cei din ANAF, au continuat cu lucrătorii din vămi, cu cei din muzee, iar când toţi salariaţii vor afla cum vor fi afectaţi, cred că nemulţumirea se va generaliza", arată Raluca Turcan. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel