Turcan: Decizia la nivelul ASF este „contaminată politic” de PSD

Conducerea ASF ar trebui să plece este de părere președintele interimar al PNL Raluca Turcan, care a mai spus că decizia la nivelul instituţiei este contaminată politic de PSD.
 
 
Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, afirmă că decizia la nivelul ASF este „contaminată politic” de PSD, arătând că ar fi bine ca cei care conduc această instituţie să plece.
 
„Ţin să reamintesc faptul că PNL a mai cerut demisia şefului ASF, anul trecut, în scandalul poliţelor RCA. PSD a fost împotrivă şi a blocat solicitarea PNL, susţinându-l pe Mişu Negriţoiu. Problema legată de ASF a devenit mai delicată chiar decât persoanele care se află acum la conducerea instituţiei, care fără îndoială ar trebui să plece. Grav este că decizia la nivelul ASF a fost contaminată politic de PSD, atât cu actuala conducere, dar cu siguranţă şi cu o viitoare conducere, stabilită tot de PSD-ALDE, cei care deţin majoritatea parlamentară”, a scris Turcan, marţi, pe Facebook. 


Ea susţine că ultima decizie a ASF, „executată la ordinul politic dat în văzul tuturor de la televizor de Liviu Dragnea”, este cel mai bun exemplu. 

[citeste si]

„A fost o execuţie politică marca PSD, pentru a fi un mesaj dur împotriva multinaţionalelor. Prin urmare, la ASF a fost compromisă instituţia şi lipsită de credibilitate, în condiţiile în care ar trebui să fie un organism independent, echivalent al BNR pentru piaţa non-bancară. E un nou episod din războiul deja străveziu al PSD cu mediul privat”, conchide Raluca Turcan, potrivit Agerpres. 

Conducerea Senatului discută marţi solicitarea Comisiei economice de înscriere pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite ale Parlamentului a raportului asupra propunerii de revocare a lui Mişu Negriţoiu din funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, membru executiv al Consiliului ASF. 

Raportul a fost întocmit în octombrie anul trecut de comisiile de specialitate ale Parlamentului, în urma unei analize asupra modului în care ASF a gestionat, la acel moment, criza de pe piaţa RCA. Potrivit documentului, membrii comisiilor de specialitate au constatat că reputaţia lui Mişu Negriţoiu „este iremediabil afectată de imaginea nefavorabilă creată în piaţa de asigurări”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel