Turcan către Băsescu: “Blaga este un om care are foarte multe calităţi”

Viccepreședintele democrat-liberalilor, Raluca Turcan, o susținătoare a lui Vasile Blaga pentru șefia partidului, îi transmite președintelui Traian Băsescu faptul că unificarea dreptei trebuie să fie o prioritate, care nu se poate face decât în jurul unui PDL reașezat pe valori și credibilitatea, precum și că Vasile Blaga "este un om care are foarte multe calități".

Raluca Turcan îi dă replica președintelui Traian Băsescu, după ce acesta a declarat recent la Digi 24 că se va ocupa să construiască dreapta politică, dacă PDL nu mai poate, susținând că partidul are nevoie de "o competiţie corectă şi cu argumente, nu de artificii de imagine".

"Eu cred că pentru orice membru al Partidului Democrat Liberal, unificarea dreptei trebuie să fie o prioritate. În momentul de faţă, unificarea dreptei se poate face doar în jurul Partidului Democrat Liberal, întrucât alianţa USL este o alianţă de stânga (...). Sunt convinsă că Partidul Democrat Liberal are un traseu bine definit. Această competiţie internă este una în care cinci mii de delegaţi vor avea de ales între o moţiune pentru un viitor stabil şi un partid cu mesaj, aşa cum este moţiunea lui Vasile Blaga şi alte două moţiuni de imagine şi chiar de dezbinare", a declarat, miercuri, Raluca Turcan la RFI.

Democrat-liberala cpmbate și afirmația președintelui Băsescu, potrivit căreia Vasile Blaga nu mai are potenţial de creştere: "Vasile Blaga este un om care are foarte multe calităţi. Pentru relansare, PDL are nevoie de reconstrucţie şi de reaşezare pe valori (...). A atrage atenţia nu este acelaşi lucru cu a aduce voturi, a avea notorietate nu este acelaşi lucru cu a avea credibilitate. PDL are nevoie de credibilitate, de foarte multă muncă, făcută acolo la firul ierbii", a mai spus Turcan, convinsă fiind că formațiunea sa politică nu are nevoie de artificii de imagine.

"Am asistat până acum la o susţinere din partea preşedintelui pentru un candidat la preşedinţia PDL. Nu este un lucru nou. Eu cred că pentru binele PDL, avem nevoie de o competiţie corectă şi cu argumente, nu de artificii de imagine. Până la urmă, decizia în interiorul PDL o vor lua cei cinci mii de delegaţi, care aşa cum am spus, nu pot fi influenţaţi, oricât se străduiesc unii să atace procesul electoral intern. Aşadar, decizia cu privire la traseul pe care îl avem noi de urmat o vor lua delegaţii la Convenţie. De fiecare dată când merg în teritoriu, din partea susţinătorilor lui Vasile Blaga, mesajele sunt de unitate, de construcţie, de argumente pentru viitor, nu sunt de dezbinare, de împărţire a partidului în buni şi răi, de artificii de imagine, pentru că nu de asta avem nevoie", este credința democrat-liberalei.

PDL "nu a pierdut din cauza măsurilor de austeritate, ci a pierdut foarte mult din cauza dublului limbaj şi din cauza lipsei de compasiune faţă de oameni", a susținut Turcan, precizând că, în viitor, nu trebuie repetată aceeași greșeală: PDL-ul nu are nevoie să câştige un proiect politic în care se manipulează şi se dezinformează. Eu vreau să câştige un proiect politic care să unească membrii PDL", a conchis Raluca Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel