Turcan anunță o nouă asumare a răspunderii în Guvernul Orban

Raluca Turcan FOTO AGERPRES
Raluca Turcan FOTO AGERPRES

Raluca Turcan a vorbit despre deciziile Guvernului Orban privind OUG. 

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că în şedinţa de guvern de vineri se va decide asumarea răspunderii pe abrogarea ordonanţei care bloca transportul şcolar gratuit al copiilor în judeţe.

"Am promis, ne ţinem de cuvânt! Siguranţa copiilor noştri este mai presus de orice! Mâine, la şedinţa de guvern, vom decide asumarea răspunderii pe abrogarea ordonanţei care bloca transportul şcolar gratuit al copiilor la nivel de judeţ. Transportul pentru elevi şi profesori trebuie urgent să intre în sfera serviciilor publice. Elevii care fac naveta la şcoală trebuie să aibă la dispoziţie transport public, ca să circule în siguranţă, nu să-şi rişte viaţa făcând autostopul. Nu putem să cerem performanţă copiilor, dacă nu le oferim siguranţă şi condiţii decente în care să înveţe", a scris Turcan, joi, pe Facebook.

Dispreţ total

Ea a adăugat că PSD a dat OUG 51 în iunie 2019 "în dispreţ total faţă de viaţa copiilor care fac naveta la şcoală, ignorând cu seninătate Regulamentul european nr. 1370/2007".

"Să nu includem transportul intrajudeţean de persoane în sfera serviciilor publice înseamnă să jucăm viaţa copiilor la ruletă, obligându-i să-şi rişte viaţa la ocazie, pe marginea drumului. Am văzut ce tragedii a produs lipsa unui transport public, regulat, între localităţi. Avem nevoie de o reţea de transport rutier public bine pusă le punct, astfel încât să nu restrângem accesul la educaţie al copiilor din mediul rural. Este vorba de copiii care au domiciliul în localităţile care se află pe rute neprofitabile pentru transportatorii privaţi", a menţionat aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel