EXCLUSIV  Tudose şi Manda, mişcare greşită înainte de Convenţia Pro Romania. Lovitură de bumerang. Şansă importantă dacă PSD şi Pro România se aliază

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

PRO România organizează duminică, 16 februarie, reuniunea Convenției Anuale, eveniment la care vor participa peste 1.200 de membri, parlamentari și coordonatori locali. DC News va transmite, live, acest eveniment. 

Cu această ocazie, președintele partidului, Victor Ponta, va lansa "Manifestul politic PRO România 2020-2024”, ce conține zece priorități pentru dezvoltarea României. DC News va transmite live, începând cu ora 11.45, lucrările reuniunii.

Este un eveniment politic important pentru Pro România, care vine să arate că formaţiunea condusă de către Victor Ponta îşi continuă drumul propriu, o reuniune care demonstrează că partidul are planuri pentru următorii patru ani, în ciuda zvonurilor care arătau că s-ar pregăti o fuziune între PSD şi formaţiunea lui Victor Ponta. Faptul că au o conferinţă arată că ei continuă organizarea locală şi centrală, iar Pro România se instituţionalizează şi nu merge spre fuziune în PSD.

Rămâne, însă, deschisă, varianta colaborării dintre PSD şi Pro România prin încheierea unei alianţe electorale şi participarea la alegerile de anul acesta pe liste comune. 

Atac surprinzător

Surprinde, însă, în acest context, atacul lui Mihai Tudose şi Claudiu Manda, lansat săptămâna trecută, la adresa lui Victor Ponta, când deja se ştia de acest eveniment de duminică, 16 februarie. De ce e o mişcare surprinzătoare? Pentru că Ponta nu le ameninţă în niciun fel poziţiile din partid, în schimb loveşte chiar în PSD pentru că îndepărtează singurul partid cu care social-democraţii ar putea încheia, în momentul de faţă, o alianţă.

Spre deosebire de PNL care poate să facă alianţe cu PMP, ALDE, PLUS, chiar UDMR, PSD-ul se găseşte izolat pe scena politică. Chiar dacă mai creşte ca urmare a eroziunii PNL şi a gafelor făcute de către miniştrii liberali, e imposibil ca PSD să se întoarcă la un scor care să-i permită să guverneze singur. În schimb, împreună cu Pro România, chiar pe rezultatele votului la europarlamentarele din 2019, PSD şi Pro România, adunat, ar fi bătut PNL-ul.

Izolarea Partidului Social Democrat pe scena politică face rău partidului

Izolarea Partidului Social Democrat pe scena politică face rău partidului, nu e o strategie bună. Mai ales că sociologii sunt de acord că o alianţă între cele două partide ar aduce nu doar suma aritmetică a procentelor celor două, ci şi un plus. O alianţă PSD – Pro România ar atrage, pe lângă procentele pe care le ia fiecare dintre cele două partide şi un număr important de voturi de la cei dezamăgiţi, de la cei care, altfel, nu le-ar da votul pe considerentul ‚nu-i votez, pentru că oricum nu au şanse’. Iar o alianţă chiar asta ar face, ar arăta că PSD şi Pro România au o şansă să preia puterea după alegerile parlamentare.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel