Tudose, remaniere guvernamentală. Ce spune Chirieac

Antena 3 a anunțat că premierul Mihai Tudose pregătește remanierea miniștrilor. Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre acest subiect.

"Domnul Mihai Tudose a anunțat partidul că, de aici încolo, dânsul conduce Guvernul, nu Liviu Dragnea, atunci când a insistat pentru demisia doamnei Sevil Shhaideh. Partidul a înțeles acest lucru. Mihai Tudose a luat Guvernul în mâini. Acum mă aștept să fie nu o remaniere demonstrativă pentru că, de pildă, doamna Rovana Plumb era foarte în regulă la Ministerul Fondurilor Europene, dar asta este, Mihai Tudose trebuia să dea un semnal de putere în partid. Acum mă aștept la o remaniere funcțională din partea lui Mihai Tudose", a zis Bogdan Chirieac la Antena 3.

Întrebat cine sunt persoanele care ar putea avea probleme, cine nu funcționează cum trebuie în Executivul Tudose, analistul politic a zis: "De pildă, nu funcționează, sub nicio formă, Ministerul Mediului, doamna Grațiela Gavrilescu. Întrebarea mea este, dar nu am răspunsul deocamdată - Mihai Tudose va merge până acolo încât să remanieze și miniștrii de la ALDE? Atunci când a dat lecția de forță Partidului Social Democrat, Călin Popescu Tăriceanu l-a oprit la ministrul acela fără nume (n.r. - Viorel Ilie). Întrebarea este: o poate remania pe Grațiela Gavrilescu?". 

[citeste si]

"Nu sunt multe opțiuni"

"Cred că domnul Tudose poate va avea ceva de spus la Ministerul de Finanțe. La Ministerul Economiei înțeleg că este un domn nou-nouț pe care nu știu cum îl cheamă. La Sănătate s-a tot vehiculat schimbarea domnului Bodog. Nu știu dacă se va întâmpla. La Ministerul Apărării, nu se pune problema. Este exclusă schimbarea lui Mihai Fifor. De asemenea, pe Teodor Meleșcanu nu ai de ce să-l schimbi, tocmai s-a văzut cu Rex Tillerson. Nu sunt multe opțiuni. Ce să schimbi? Cultura? Puțin probabil pentru că Romașcanu este foarte pragmatic și încearcă să miște lucrurile pe acolo. În rest, nu cred că sunt lucruri spectaculoase, dar este o îngrijorare mare, la nivelul Guvernului, vizavi de economie. Creșterea economică este uriașă, dar este pe consum și nu reușești să răzbești cu investițiile, cu fondurile europene, cu lucrurile acestea importante", a mai zis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel