Tudose, rachete Patriot: Am discutat cu ministrul, săptămâna viitoare aprobăm...

Miercuri, Mihai Tudose a declarat că, săptămâna viitoare, va fi aprobat un plan de achiziţii al MApN pentru Armată, întrebat cum comentează o afirmaţie a ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, potrivit căreia România este pregătită să efectueze prima plată pentru sistemul de rachete Patriot pe care ar urma să-l achiziţionăm de la parteneri americani. 

Tudose a subliniat că alocarea de 2% din PIB în bugetul ministerului Apărării reprezintă un angajament ferm al României că acei bani vor fi cheltuiţi în scopul achiziţionării de echipamente şi tehnică militară care să conducă la întărirea capacităţii de apărare a României şi a flancului estic al NATO.

"Da, am discutat, domnia sa are un plan. Săptămâna viitoare îl vom aproba cumva într-o structură mai restrânsă şi da, e un angajament ferm, căruia i-am pus 2% (din PIB - n.r.) în bugetul ministerului Apărării, dar nu am pus 2% ca să îi avem acolo şi ca să onorăm angajamentele pentru partenerii strategici, pentru NATO, de a face achiziţii de banii aceia pentru întărirea capacităţii de apărarea a României şi, evident, a flancului estic al NATO. Da, banii vor fi cheltuiţi pe ceea ce dispune şi solicită Ministerul Apărării Naţionale", a spus Tudose.

De asemenea, Tudose a precizat că o conferinţă de presă pe acest subiect va avea loc "după ce stabilim ceea ce facem".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel