Tudose, prezent la Ziua Franței. Mesajul premierului

România este hotărâtă să apere drepturile fundamentale ale cetăţenilor europeni, în spiritul solidarităţii şi coeziunii pe care este clădită Uniunea Europeană, a declarat vineri, la recepţia de Ziua naţională a Franţei, premierul Mihai Tudose. 

Premierul a subliniat că data de 14 iulie are "o încărcătură istorică deosebită, fiind un reper crucial pentru democraţie şi drepturile omului". 

"România şi Franţa sunt împreună de aproape două secole pe un drum cu numeroase obstacole pe care am reuşit să le învingem graţie valorilor comune care ne-au călăuzit în timp, garanţia prieteniei noastre solide şi de lungă durată", a spus şeful Guvernului de la Bucureşti. 

Prim-ministrul şi-a exprimat dorinţa ca omologul său francez să efectueze o vizită în România, în perioada următoare, "pentru consolidarea şi relansarea relaţiilor economice bilaterale, marcând astfel o implicare mai profundă a Franţei, ca partener experimentat şi mentor, în traseul european al României". În context, el a spus că "un prieten adevărat nu este acela care te judecă, ci acela care nu te lasă să greşeşti". 

Potrivit premierului, "în ultimul deceniu, relaţia bilaterală a cunoscut o anvergură deosebită". "Relaţia între popoarele noastre poartă amprenta unei compatibilităţi culturale şi lingvistice de excepţie", a subliniat Mihai Tudose, scrie Agerpres.

El a amintit în discursul său şi de Sezonul Cultural România - Franţa, dar şi de anul 2019 când România va deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE. 

"Va fi o provocare, dar şi o oportunitate, unde România doreşte să arate că este capabilă să facă faţă provocărilor, puternic angajată, alături de Franţa, în consolidarea proiectului european, pentru o Europă mai unită şi mai competitivă", a subliniat Mihai Tudose. 

La recepţia de Ziua naţională a Franţei sunt prezenţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, oameni politici, procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel