Tudose: O veste bună. România, funcția de vicepreședinte

Premierul Mihai Tudose a anunţat în deschiderea şedinţei de Guvern, că România a preluat funcţia de vicepreşedinte la Organizaţia Mondială a Turismului. 

”A doua veste bună în timp real. De astăzi, România deţine funcţia de vicepreşedinte la Organizaţia Mondială a Turismului. Felicitări domnului ministru Dobre care este acolo şi a reuşit această performanţă", a anunţat premierul la începutul şedinţei de Guvern. 

România a devenit membru în Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), alături de Lituania, Grecia, Rusia şi Azerbaidjan, a anunţat, luni, Ministerul Turismului (MT). 

Potrivit Agerpres, în cadrul Comisiei Regionale pentru Europa au candidat mai multe ţări pentru cinci poziţii în cadrul Consiliului Executiv, iar România a obţinut 22 de voturi în favoarea sa, mai mult de jumătate din numărul de voturi exprimate. Celelalte ţări care au obţinut un loc în organismul de conducere al OMT sunt: Lituania (27 de voturi), Grecia (25), Rusia (22) şi Azerbaidjan (20). 

Candidatura României a fost susţinută de către o delegaţie condusă de ministrul Turismului, Mircea Dobre, la Chengdu (China), în cadrul lucrărilor celei de-a 22-a ediţii a Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel