Tudose: Nu putem să ne întoarcem la ”Munţii noştri aur poartă/ Noi cerşim din poartă-n poartă”

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marți, că nu susține exploatarea cu cianuri la Roșia Montană, dar că trebuie găsită o cale de mijloc. 

”România are o mulţime de zone şi din punct de vedere arhitectural, şi din punct de vedere al siturilor istorice, şi din punct de vedere al naturii, care trebuie (...) foarte bine protejate. Dar nu putem, plecând de la premisa asta, să declarăm toată România o arie protejată şi să ne întoarcem eventual la celebrele versuri 'Munţii noştri aur poartă/ Noi cerşim din poartă-n poartă'. Să lăsăm o cale deschisă, poate nu acum, poate nu peste 5 ani, poate nu peste 10 ani, peste 20 de ani, când tehnologiile avansează şi nu vom mai folosi nici cianuri, nici halde imense de steril, un alt tip de exploatare. Dar nu putem să amanetăm acum viitorul şi nepoţilor, nu numai copiilor. Este o discuţie, o dezbatere care va trebui să aibă loc”, a declarat Mihai Tudose la TVR 1.

[citeste si]

Premierul a adăugat: ”Am votat şi eu cu două mâini în Parlament atunci pentru interzicerea cianurilor (...) Haideţi să vedem unde este calea de mijloc, fiindcă folosirea extremelor - exploatăm totul într-un an cu cianură şi după noi potopul, iar la capătul celălalt este 'Nu mai exploatăm nimic în România, niciodată (...) Ce dacă avem resurse naturale, hai să nu le exploatăm'. Nu. Haideţi să o facem la modul raţional şi foarte (...) 'safe' şi din punct de vedere al mediului şi din punct de vedere al istoriei şi, dacă se poate, (...) să o facem noi, nu alţii”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel