FMI: Creștere economică România. Tudose: O veste bună

Premierul Mihai Tudose a declarat că anunţul FMI, care a revizuit de la 4,2% la 5,5% previziunea privind creşterea economică a României, este o veste bună, ca urmare a discuţiilor purtate cu partea română. El a spus că urmarea ar putea fi  și din prisma semnalului foarte puternic dat de evenimentul "Trade Winds" 2017, în cadrul căruia reprezentanţii a 100 de companii americane vor veni în ţara noastră în vederea realizării unor afaceri. 

"O veste bună de la FMI, se pare că a fost bună discuţia pe care am avut-o cu domniile lor. Şi-au revizuit previziunea de la 4,2% la 5,5% de creştere economică a României. Poate şi (...) în urma unui semnal foarte puternic - 100 de companii americane vin în Bucureşti, în România pentru a face afaceri în România împreună cu 50 de companii româneşti, un eveniment numit 'Trade Winds', care începe săptămâna viitoare", a afirmat Mihai Tudose în deschiderea şedinţei de guvern. 

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în creştere, de la 4,2% la 5,5%, estimările privind evoluţia economiei româneşti în acest an, potrivit celui mai nou raport "World Economic Outlook", publicat marţi de instituţia financiară internaţională. 

De asemenea, FMI şi-a îmbunătăţit şi prognoza privind ritmul de creştere înregistrat de economia României în 2018, până la 4,4%, faţă de avansul de 3,4% preconizat în aprilie. 

Conform documentului referitor la perspectivele economiei globale, România şi Islanda vor consemna în acest an cea mai mare creştere economică din Europa, de 5,5%, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel