Tudose-Firea, decizie privind metroul în Capitală

Premierul Mihai Tudose a declarat la finalul întâlnirii cu edilii Capitalei, că va fi făcută o analiză pentru a vedea în ce măsură ar fi fezabilă trecerea metroului bucureştean la PMB, el subliniind că "în mod cert va trebui ca activitatea metroului să fie coordonată de Primăria Generală". 

"Facem o analiză să vedem în ce măsură este fezabilă această trecere a metroului la Primăria Capitalei, dar în mod cert va trebui ca activitatea metroului, indiferent unde rămâne, să fie coordonată de către PMB, inclusiv cu acele bilete valabile pe orice, să fie integrate în sistemul public din Bucureşti", a afirmat premierul. 

Mihai Tudose a spus că a luat act de cele mai importante probleme prezentate de primarul general al Capitalei şi de edilii de sectoare, în cadrul întâlnirii de la PMB, trei dintre acestea fiind legate de ELCEN, de metrou şi de centura Bucureştiului. 

"Noi am promis şi ne-am angajat că vom guverna pentru oameni. În Bucureşti trăieşte între 10 şi 15% din populaţia României, deci o mulţime de români. (...) Am spus că venim noi aici tocmai pentru a transmite acest mesaj că Guvernul este aproape de Primăria Capitalei, de primarii de sector. Noi guvernăm pentru oameni, dar oamenii din Bucureşti, din sectoare şi-au ales reprezentanţii şi noi am venit să vedem, în ceea ce priveşte Guvernul, ce putem face pentru Bucureşti. (...) Ceea ce este foarte important e că am stabilit un mod de lucru, şi în general şi pe domenii, responsabili de fişe de proiect, întâlniri cel puţin lunare la nivel de primar general, prim-ministru, de asemenea şi cu primarii de sector atunci când este nevoie, cu termenele clare şi cu responsabilităţi. Dintre principalele trei probleme foarte mediatizate - genul ELCEN, metrou şi centura -, aşa cum a spus doamna primar, ELCEN-ul încercăm să îl finalizăm cât mai curând, ca în iarnă bucureştenii să nu mai aibă probleme din acest punct de vedere", a precizat Tudose, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, discuţia despre metrou îşi va găsi rezolvarea şi, în mod cert, va trebui ca activitatea metroului să fie coordonată de PMB. 

Cât priveşte centura Capitalei, prim-ministrul a susţinut că "este puţin mai complicat". 

"Cu centura este un pic mai complicat, dar şi acolo am picat de acord că vor face o analiză - cei de la MT, CNAIR împreună cu specialiştii de la Capitală - să vedem cum e mai bine, fiindcă nu este important cine o are, important este să o avem cu toţii, să fie. Evident, în colaborare cu Primăria, fiindcă tot ceea ce înseamnă descărcări de pe centură pe Bucureşti trebuie făcute în colaborare cu Primăria Generală a Capitalei şi cu colegii de la sector. Restul - mai puţine vorbe, vom fi bucuroşi să oferim şi rezultate în cel mai scurt timp", a susţinut şeful Executivului. 

Tudose a menţionat că în privinţa reglării traficului feroviar cu cel urban, trebuie găsită o soluţie. "Că totuşi suntem o capitală europeană, nu trece trenul prin mijlocul ei", a argumentat premierul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel