EXCLUSIV  Tudose, decizie demitere Bogdan Despescu. Codrin Ștefănescu: FURIE și ÎNGRIJORARE

Codrin Ștefănescu a declarat pentru DCNews că se aștepta ca premierul Mihai Tudose să accepte propunerea ministrului Carmen Dan și să îl demită din funcție pe șeful IGPR Bogdan Despescu. Secretarul general adjunct al PSD spune că în acest moment, la fel ca restul românilor simte fure și îngrijorare. 

"Mă așteptam ca Mihai Tudose să-l demită pe șeful Poliției Române, în condițiile în care scandalul legat de polițistul pedofil a depășit granițele României. În momentul de față, ca orice cetățean român, simt furie și îngrijorare pentru că atunci când mă gândesc la un polițist, trebuie să mă gândesc la omul care îmi asigură siguranța și protecția. Dacă al meu copil merge pe stradă și vede un nenea polițist, trebuie să-l ia de mână, să-l treacă strada, să-l ducă la grădiniță, acasă. Nu mă aștept ca polițistul să meargă cu copilul în lift și să-l violeze. Opinia publică este atât de revoltată, încât, ca în orice țară democratică, după un astfel de eveniment îngrozitor, se cer demisii și demiteri. Unii sunt demiși fără să poarte o mare parte din vină, dar opinia publică o cere. Unii își dau demisia sub presiunea opiniei publice, pentru că presa trebuie să facă în așa fel încât să relateze în mod obiectiv ceea ce simțim noi ca cetățeni: adică furie în momentul de față și îngrijorare. În aceste condiții, Mihai Tudose trebuia să accepte decizia ministrului de Interne și să-l demită pe șeful IGPR și nu numai. Trebuiau demiși mult mai mulți. Trebuia făcută cu această ocazie un fel de curățenie și date niște explicații pentru populație foarte corecte, realiste și concrete," a spus Codrin Ștefănescu pentru DCNews. 

"Tudose să explice românilor"

Totodată, el spune că problema demiterilor oamenilor numiți politic în diverse funcții a dost deja dezbătută în Comitetul Executiv al PSD. Ștefănescu este de părere că premierul Mihai Tudose trebuie să iasă public cu o declarație în care să explice românilor decizia de păstrare în funcție a șefului Poliției Române după scandalul imens în care instituția a fost implicată. 

"Primul ministru ne-a spus la CEx că sunt miniștri care nu pot lucra cu subalternii lor, secretari de stat, directori puși politic de nu știu cine, pe vremuri, înalt funcționari publici și că miniștrii doresc să schimbe foarte mulți din oamenii ăștia. Noi i-am dat dreptate, dar iată un caz în care un ministru demite niște oameni, iar tu ca prim-ministru trebuie să fii de acord, mai ales în condițiile acestui scandal. În concluzie, domnul Mihai Tudose trebuie să iasă în fața opiniei publice, el personal cu o declarație și să explice condițiile în care l-a iertat pe domnul Despescu, ce înseamnă că îl monitorizează încă o săptămână, să vină cu niște detalii în sensul în care sunt menite să potolească un pic din furia noastră, a românilor vis-a-vis de cazul polițistului pedofil," a mai spus Codrin Ștefănescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel