Tudose - Ambasador Spania, discuţii. Mii de firme cu capital spaniol

România reprezintă o piaţă importantă pentru investitorii spanioli, fiind comparabilă cu piaţa japoneză sau cea braziliană, a declarat, la întâlnirea cu premierul României, ambasadorul Spaniei la Bucureşti, Ramiro Fernandez Bachiller.

Prim-ministrul Mihai Tudose a discutat luni, la Palatul Victoria, cu ambasadorul Spaniei la Bucureşti despre perspectivele de intensificare a relaţiilor bilaterale, informează Executivul, într-un comunicat. "Relaţia foarte strânsă de prietenie dintre România şi Spania şi evoluţia pozitivă din ultimii ani a schimburilor comerciale bilaterale reprezintă o bază foarte solidă pentru a dezvolta mai departe cooperarea economică dintre ţările noastre, în interesul ambelor părţi, având în vedere şi comunitatea numeroasă de români din Spania", a afirmat şeful Executivului de la Bucureşti, citat în comunicat. Premierul Mihai Tudose şi ambasadorul Ramiro Fernandez Bachiller au evocat posibilitatea organizării unei reuniuni interguvernamentale cel mai târziu anul viitor. Agenda reuniunii ar urma să includă mai multe domenii de interes, precum cooperarea economică, în domeniul infrastructurii de transport, agricultură, turism, problematica socială, dar şi teme majore ale agendei internaţionale şi europene.

La ora actuală, arată Guvernul, în România îşi desfăşoară activitatea mai mult de 6.000 de firme cu capital spaniol, în domeniul bancar, turism şi infrastructură, nivelul investiţiilor spaniole în ţara noastră fiind mai mare decât cel al investiţiilor provenind din Marea Britanie şi SUA.

Totodată, premierul Mihai Tudose şi ambasadorul Spaniei au discutat despre posibilitatea coordonării agendelor în dosarele majore de interes european, în perspectiva primului mandat al României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019. Diplomatul spaniol a exprimat sprijinul ţării sale pentru intrarea României în Spaţiul Schengen şi candidatura la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel