Tudorel Toader, remaniere. Chirieac: Presiunile sunt mari

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Analistul politic, Bogdan Chirieac a declarat, la România TV, că, o eventuală remaniere a minstrului justiției Tudorel Toader, nu ar face bine României. 

Bogdan Chirieac spune că Toader este un specialist pe care niciun politician nu l-ar putea înlocui cu succes la acest moment. "Sper ca domnul Toader să rămână ministru al justiției. Este o personalitate puternică, excepțional de pregătită în domeniul dreptului, recunoscută la nivel internațional și prezența sa acolo face mult bine României, în ciuda atacurilor disperate, deșănțate ale statului subteran împotriva sa. O eventuală remaniere a lui Tudorel Toader în acest moment ar lăsa în aer propunerea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

Înțeleg că presiunile sunt mari acum pentru îndepărtarea lui Toader, dar nu cred că sunt binevenite pentru țară. Eu sper că profesorul Toader va rămâne ministru al justiției. Numirea unui om politic în acest moment pe acea funcție nu ar face bine, ținând seama de adversitatea manifestată pe plan internațional, dar și pentru că, acum, cine are poftă să tragă un șut și nu găsește balonul poate să tragă un șut României. Asta se întâmplă de la domnul Timmermans încoace. Cine are de dat un șut îl dă României. Se mai răcorește și apoi așteptăm următorul șut. Cu Tudorel Toader nici Comisia de la Veneția nu a mai făcut scandal și s-au așezat lucrurile. Știe să le explice și are toate argumentele. Nu cred că un om politic are acum toate atuurile să convingă Occidentul", a declarat Chirieac

Iohannis nu mai vrea să candideze

Chirieac susține că președintele Klaus Iohannis îl vrea în continuare pe Lazăr la parchet pentru propriul confort.  "Domnul Iohannis nu mai e implicat în jocul politic de multă vreme. Cred că l-ar dori în continuare pe domnul Lazăr procuror general pentru propriul confort. Mă întreb dacă mai dorește să candideze pentru un nou mandat. La atitudinea pe care o are sigur nu dorește", a mai spus analistul politic.     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel